Kultur

Nå kommer Lilyhammer 2

Steven Van Zandt rydder kalenderen og er med når opptakene til sesong to av Lilyhammer begynner på Lillehammer og i Oslo tidlig på nyåret.

Steven Van Zandt spiller Frank Tagliano i Lilyhammer. Nå er han klar for sesong 2 som skal spilles inn fra tidlig i januar neste år. Foto: Rubicon TV/Netflix/NRK

 • Jan Gunnar Furuly

Produsent Lasse Hallberg i Rubicon TV bekrefter overfor Aftenposten.no at det meste nå ligger til rette for at suksesserien kan få sin oppfølger på åtte episoder ferdig produsert allerede til neste høst.

NRKs eksternsjef Petter Wallace lover å vise serien først i verden, og utelukker ikke at den kan komme allerede i 2013.

— Vi holder på å undertegne kontraktene nå. Sendestart er ikke låst. Alt er avhengig av når på høsten serien kan være ferdig fra produsenten. Får vi den i tide, blir den vist i andre halvdel av 2013, sier Wallace.

Tidligere har NRK uttalt at serien ikke ville komme før i 2014.

Springsteen tar turne-pause

Det var lenge usikkerhet om hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt kunne delta i innspillingen i første halvdel av 2013 fordi han spiller gitar for Bruce Springsteen på den pågående Wrecking Ball-turneen.

Nylig vedtok «The Boss» å sette et foreløpig punktum for verdensturneen med en konsert i Mexico City 10. desember, og tar dermed en pause i turnevirksomheten, ifølge Bruce Springsteens egen hjemmeside.

Om det blir en forlengelse av turneen i 2013 er foreløpig uklart, men hvis det skjer de tre første månedene av året må bandet klare seg uten Van Zandt.

Van Zandt med i tre måneder

— Han har bekreftet at han blir med på innspillingen av Lilyhammer fra tidlig i januar til ut mars. Vi er nå i sluttfasen med forberedelsene, sier Hallberg som i morgen reiser til Lillehammer for å se på mulige innspillingssteder for serien.

Hallberg avviser oppslag i lokalpressen i sommer der det ble hevdet at Lilyhammer 2 helt skulle droppe olympiabyen som innspillingssted.

— Mye av studioopptakene vil av logistiske hensyn skje i Oslo, men når det gjelder eksteriørfilming blir det selvsagt helt umulig å komme utenom Lillehammer. Det er jo en stor del av sjelen ved serien, sier han.

Også Steven Van Zandt har i flere intervjuer tatt til orde for å bli værende i lokalmiljøet på Lillehammer.

Til hele verden

Den nye serien skjer i tett samarbeid med blant andre Netflix i USA, og totalbudsjettet blir på rundt 60 millioner kroner. Første sesong ble en stor suksess med seertall jevnt rundt en million mennesker på NRK1. Også på Netflix og BBC Four har serien hatt høye seertall.

- Dette er en serie som vi lager for sending i hele verden, sier produsent Hallberg.

Han er overveldet av suksessen for den norske serien.

— Medregnet alle territoriene Netflix dekker har Lilyhammer blitt solgt til over 100 land. Dette er uten tvil den aller største norske dramasuksessen noensinne, og det er oppsiktsvekkende for en skandinavisk serie som sendes i tekstet versjon på originalspråket, legger han til.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Netflix-sjefen gir norske «Lilyhammer» æren for internasjonal suksess

 2. KULTUR

  Snart kan seere over hele kloden se den norske TV-serien «Nobel»

 3. POLITIKK

  Grande vil tvinge Netflix og HBO til å lage norske filmer og TV-serier

 4. OSLOBY

  Kristopher Schau varmer opp for Springsteen

 5. A-MAGASINET

  Hun står bak den første norske HBO-serien

 6. KULTUR

  Seerne svikter Skam-oppfølger