Thale solgt til USA

Den norske skrekkfilmen Thale er nå solgt for visning i USA. Den kan også ende opp i nylaget amerikansk versjon.

Silje Reinåmo i Thale. Nå skal hun opp på kino og videostrømmemarkedet i USA.

Det er det amerikanske XLrator Media som har kjøpt alle visningsrettighetene i USA for den norske filmen med Silje Reinåmo i hovedrollen som hulderen Thale.

Nyheten kom samtidig som filmen ble vist for publikum i Vanguard-programmet på den internasjonale filmfestivalen i Toronto, natt til torsdag norsk tid.

Aftenposten.no har i morgentimene i dag ikke fått kommentar til salget fra produsent Bendik Heggen Strønstad, som er i Toronto sammen med regissør Aleksander L. Nordaas for å presentere filmen på den canadiske filmfestivalen.

Begrenset kinopremiere

Men i helgen uttalte han i Toronto at filmen nok vil få en begrenset release på kinomarkedet i USA.

-Vi ser særlig et stort potensiale for Thale på videostrømmemarkedet, der jo norske filmer som Hodejegerne og Trolljegeren har gjort stor lykke de siste årene, sa han til Aftenposten.no.

Ifølge NTB får filmen premiere i de største amerikanske byene i løpet av vintereren eller våren neste år.

Amerikansk remake?

Thale kan også bli nyinnspilt i Hollywood, hevder Strønstad overfor NTB.

–Vi er i sluttforhandlinger om avtalen på en “remake». Det er kun detaljer som gjenstår før vi signerer med en betydelig aktør.

Skandinavisk boom

-Thale er en skremmende og atmosfærerik thriller som griper deg fra åpingsscenen til den gysende finalen, sier XLrators administrerende direktør Barry Gordon til bransjebladet Hollywood Reporter.

-Den demonstrerer igjen at Skandinavia er blitt et rikt oppkomme av dagens mest overveldende og stiligste thriller, fra La den rette komme inn, til Trolljegeren og Menn som hater kvinner og dens oppfølgere, sier Gordon.

Ingen suksess i Norge

XLrator Media omtaler seg selv som et multimedieselskap, og har særlig spesialisert seg på distribusjon av sjangerfilm. Ifølge sin egen hjemmeside fokuserer de på filmtyper som "er høyt underskattet av de store studioene og av de fleste i det uavhengige filmmiljøet".

Thale hadde premiere på norsk kino 17. februar i år, og solgte beskjedne 19.253 billetter.