Kultur

Planlegger "Hunter 3"

Ane Dahl Torp må gjøre seg klar for tredje runde i NRKs spenningsserie "Kodenavn Hunter". Her står hun foran premièreplakaten til premièren til del en tidligere i år. Foto: JAN PETTER LYNAU / SCANPIX

Halvannen måned før det blir klart om "Kodenavn Hunter" og Ane Dahl Torp kommer til Emmy-finalen, planlegger NRK allerede runde nummer tre.

  • Forf>
  • <forf>arve Henriksen <

NRK-serien "Kodenavn Hunter" har forlengst blitt erklært en nordisk suksess. Om halvannen måned blir det klart om Norge er nominert til én av de gjeve Emmy-prisene som deles ut i New York 19. november. Europas to kandidater til kategorien "beste dramaserie" er "Kodenavn Hunter" og den danske serien "Forbrytelsen". I tillegg er Ane Dahl Torp nominert i kategorien beste kvinnelige europeisk skuespiller.

A og B-gjengen.

For tiden pågår opptakene til oppfølgeren, som blir vist på NRK neste år. Denne gangen er temaet korrupsjon. Samtidig er dramasjef Hans Rossiné i NRK allerede i full gang med å planlegge runde nummer tre. Denne gangen ser han for seg A og B-gjengen og Brasil som et naturlig tema.— Vi skal begynne å utvikle manus til en tredje runde med det aller første, så får vi se hvor vi lander. Uansett synes jeg "Kodenavn Hunter" er et godt konsept. Tidligere har krimgenren i Norge vært basert på etterforskere, som Seyer og andre. Dette er en ny vri. Samtidig har Hunter en slitestyrke som gjør det mulig å lage en tredje serie. Men vi må ha et manus først da, understreker han.

Selvtilliten i orden.

"Kodenavn Hunter 3" vil etter planen bli vist på NRK i 2009.Og planene fremover er flere og hårete, selv om NRKs dramabudsjett "bare" er på 104 millioner kroner. Til sammenligning lager Sveriges Television drama for svimlende 320 millioner i året. Men Rossiné er optimist på NRK og bransjens vegne.- Norsk drama har en utrolig bra steam for tiden, samtidig som det er masse positivitet i bransjen. Og det hjelper jo på selvtilliten når vi er i semifinalen til Emmy, sier han.

Flerkulturelt.

Dramasjefen trenger ikke gå mer enn fem år tilbake i tid for å minnes krass kritikk for manglende initiativ og fremgang. I dag er situasjonen snudd på hodet. I år tok NRK Drama tre Gullruter av tre mulig. - Vi planlegger blant annet en større flerkulturell serie, her er manusarbeidet allerede godt i gang. Vi må prøve å vise andre sider av samfunnet, vi må passe oss slik at det ikke alltid handler om hvite mennesker. Det eneste jeg kan si er at dette er en serie som tar utgangspunkt i en reise fra et konfliktfylt område til Norge, sier Rossiné. Denne serien skal også være klar i 2009.

Jan Kjærstad-serie.

Videre står flere historiske drama på programmet, samt tre-fire nye krimserier. Den første av disse skal være klar i 2010. Året etter kommer en ny langserie, mens filmatiseringen av Jan Kjærstads "Erobreren" skal ligger klar i 2011 eller 2012.- Videre ønsker vi oss en ny Konrad Sejer basert på Karin Fossums nye bok, sier Rossiné.

Les mer om

  1. TV