Kultur

Nesten 1 million nordmenn så GP-semifinalen

Maria Haukaas Storeng gikk videre til finalen under Eurovision Song Contest i Beograd tirsdag kveld. Her feirer hun sammen med Mira Craig.<br/><br/>
  • Kan du tenke deg hvordan lørdagen blir? spør NRK-kommentatoren.

Da Maria Haukaas Storeng gikk på scenen i Beograd i går, hadde nesten 1 million nordmenn benket seg til foran TV-apparatene. Det er de godt fornøyd med i statskanalen.

— 925.000 seere er et bra tall, sier Wenche Gjendem i NRK Forskning.

Og tallet er i alle fall høyere enn i fjor. Da ble semifinalen sett av skarve 706.000 nordmenn, mens bare 573.000 gadd å se finalen etter at det ble klart at ikke Norge ville delta der. Men til tross for høye tall har det ikke har vanket bløtkake i forskningsavdelingen på Marienlyst.

«Spør du de andre deltakerne her, er Norge en sikker vinner.»
Per Sundnes- Nei, det kan vel hende de spiser kake i Beograd, men her har det ikke vært noe, ler Gjendem.

Tror på seier

GP-Sundnes i Beograd er derimot i fyr og flamme.

— Rekord! Kan du tenke deg hvordan lørdagen blir? Men dette har vi trodd på hele tiden. Nå venter vi bare på å ta hjem hele greia, så det blir Grand Prix i Oslo Spektrum neste år, ler Sundnes.

- Har dere fått kake?

— Nå skal vi inn i en pressekonferanse på ambassaden, og der regner jeg med at det blir bløtkake. Og så skal vi ut og kjøpe gullneglelakk, som vi alle skal ha på oss på lørdagen, forklarer Sundnes, og legger til at han er sikker på seier i finalen.

— Spør du de andre deltakerne her, er Norge en sikker vinner. Dette kommer til å gå vår vei.

Les også

  1. Norge sist ut i finalen

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk