Kultur

Hun er snill, morsom og pen. Han er hennes elev – og nesegrus forelsket.

Vi vemmes av mannlige overgripere, men har en tendens til å romantisere deres kvinnelige motstykker. Denne dobbeltmoralen er utgangspunktet for dramaserien «A Teacher».

Kate Mara spiller en ung lærer som innleder et forhold til sin mindreårige elev Eric (Nick Robinson) i dramaserien «A Teacher». Det får alvorlige konsekvenser for dem begge. Foto: HBO Nordic

  • Mari Glans-Doré

LOS ANGELES (Aftenposten): Med jevne mellomrom dukker det saker opp i mediene om kvinnelige lærere som har sex med mindreårige elever. Har sex. Sjeldent voldtar, forgriper seg på eller misbruker seksuelt. Det er bare to måneder siden den britiske tabloidavisen The Sun skrev om en 35 år gammel kvinnelig lærer som hadde «en affære» med sin 15 år gamle elev. Gutten ble omtalt som hennes elsker.

– Vi lever i en tabloidkultur som gasser seg i slike forhold, men vi får sjeldent vite hva slags følger de får for de involverte. Det ønsket jeg å grave i, forteller Hannah Fidell.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.