Kultur

Karpe utsetter ti Spektrum-konserter

Grunnen er den usikre smittesituasjonen i landet.

Slik så det ut da Karpe spilte på Øyafestivalen i 2019. Foto: Monica Strømdahl

  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

– Vi klarer ikke helt å se for oss moshpits og stagediving med en meters avstand, så da er det bedre å bruke denne tiden på å gjøre konsertene enda råere, sier Chirag og Magdi i en pressemelding.

I august 2021 skulle Karpe samle over 100.000 mennesker til ti konserter i Oslo Spektrum. Konsertene utsettes til august 2022, ifølge Karpes management Little Big Sister.

Grunnen til utsettelsen er den usikre smittesituasjonen i landet. «Med de nye prognosene fra FHI for 2021 ser vi det som svært lite sannsynlig at det kan gjennomføres innendørs arenakonserter til sommeren», heter det i pressemeldingen.

Kort tid etter at billettene til Spektrum-konsertene ble lagt ut høsten 2019, kunne Karpe melde at salget gikk svært godt.

– Ingen norske artister har noensinne solgt så mange billetter på én dag! Vi gratulerer Karpe med rekorden og gleder oss til august 2021, sa daglig leder Kristian Seljeset i Ticketmaster Norge.

Da Karpe entret scenen i Spektrum i 2017 med prosjektet Heisann Montebello, var det en sensasjon i norsk musikksammenheng. Billettene var blitt revet vekk på under ett døgn.

«Jeg har aldri hatt mer lyst til å trille en syver på terningen», skrev Aftenpostens anmelder.

Les også

  1. Tre millioner rett i foret til Norges fremste rapduo

  2. Karpe gir bort musikkinntektene – vil bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere

  3. Millionprosjektet fikk en pangstart. Over halvparten av Karpe-billettene er solgt

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Oslo Spektrum
  2. Karpe
  3. Musikk