Kultur

Velvet Revolver-vokalist slipper fengsel

Los Angeles (NTB): Velvet Revolver-vokalisten Scott Weiland (37) slipper å gå i fengsel. Han belønnes for å ha gjennomført et rehabiliteringsprogram for sitt stoffmisbruk.

Weiland risikerte tre års fengsel etter at han ble arrestert i 2003 for å være i besittelse av kokain og heroin, men i California er loven slik at de som ikke er tungt kriminelt belastet kan unngå fengselsstraff dersom de godtar rehabilitering. Sangeren bestred ikke lovbruddet og ble sendt til avvenning.

37-åringen har en lang historie med misbruk bak seg. Hans gjentatte arrestasjoner på slutten av 90-tallet tok livet av hans forrige band Stone Temple Pilots.

Sist gang han ble arrestert var på sin 36-årsdag i 2003, da han kjørte i påvirket tilstand. Da ble han dømt til seks måneders avvenning.

Nå har en edruelig Weiland frontet Velvet Revolver de siste to årene. De ble godt mottatt da de spilte på Live 8-konserten i Hyde Park i London og har nylig gitt ut singlen «Come In, Come On», som er med på soundtracket til den norgespremiereklare filmen «Fantastic Four».

Velvet Revolvers debutplate «Contraband» debuterte på toppen av Billboards albumliste da den ble utgitt i fjor sommer.

dag.kjorholt@ntb.no Bilde: sp82adac Vokalisten Scott Weiland slipper fengselsstraff etter at han la seg inn til avvenning for sitt narkotikamisbruk. Her er han i aksjon på Live 8 i Hyde Park 2. juli. Foto: REUTERS

Les også

    Vokalisten Scott Weiland slipper fengselsstraff etter at han la seg inn til avvenning for sitt narkotikamisbruk. Her er han i aksjon på Live 8 i Hyde Park 2. juli.

    Les mer om

    1. Musikk