- Harald kan ikke erstattes

- Harald var en evig inspirasjon for alle rundt seg, sa Knut Lystad i sin tale ved vennens kiste.
  • Forf>
  • <forf>rolv Christian Topdahl <
  • Harald var en av de største kunstnerne i Norge, sa Trond Giske under bisettelsen av landets kanskje største humorist.

Les også

Høvik kirke var fylt til randen i går da familie, venner og store deler av Humor-Norge tok endelig farvel med Harald Heide-Steen jr.— Harald Heide-Steen jr. tilhørte hele Norge. Oss! Og langt borte et sted skulle det ikke forundre meg om St. Peter smiler og ler, slår seg på knærne og rister lett oppgitt på hodet. Etter at Sølvguttenes nydelige korsang hadde lagt seg, var det slik prest Agnar Holme åpnet sin tale til minne om en av landets største og kjæreste humorister. Også kulturminister Trond Giske trakk frem det norske folks eiendomsforhold ovenfor artisten bak figurer som Dynamitt Harry og den russiske ubåtkapteinen.

- Tomrom.

— Harald Heide-Steen jr. gledet mange i det norske folk, og han etterlater seg et stort tomrom. Harald har liksom alltid vært her, sa kulturministeren i sin minnetale.Varmen, rausheten og hans kjærlighet til familien var karakteristikker som gikk igjen under bisettelsene, for ikke å snakke om hans talent. - Harald var utrolig kreativ selv om han ikke skrev alt ned. Harald boblet frem ideer rett til publikum, uten unødvendige mellomledd som manus, sa Knut Lystad i revyforfatterforeningen. - Han var en evig inspirasjon for alle rundt seg. Vi lyser fryd over hans minne, avsluttet Lystad.

Fiktive fiskenavn.

Det skortet ikke på anekdoter om humorkjempen, til forsamlingens forlystelse. Den gang Heide-Steen ramset opp fiktive fiskenavn i fem hele minutter, hvorpå fotografen lo så fælt at det måtte ny tagning til, eller da han i oppveksten gikk på museum og like godt tok rollen som guide - på både russisk og nynorsk. Mer alvorstynget var imidlertid talen til teatersjef Vidar Sandem. - Han kommer aldri tilbake til garderobe 3. Han kan ikke erstattes. Det er en fryktelig dag for Det Norske Teatret, sukket sjefen for teateret hvor Heide-Steen jr. var ansatt siden 1993. - Han var sååå raus, utbrøt skuespiller Hilde Lyrån etter bisettelsen, og strakk ut armene. Lyrån traff Heide-Steen jr. første gang på jobb på Chat Noir. - Han har vært et stort forbilde for meg, sa hun.

Jazz.

NRKs Knut Borge slo fast at dette var en bisettelse Harald selv ville ha likt, og hvor alle sidene av mannen kom frem - humoren, varmen og musikken: - Harald vokste opp med jazz i barndomshjemmet. Hans onkel var jo Hein Paulsen - en av landets største swingtrompetister. Ord ble fattige for skuespiller Elsa Lystad. - Det er ikke mer å si, dette var vakkert, sa hun.

Det var mange som deltok i bisettelsen. Blandt annet Marianne Krogness og Elsa Lystad.
Tom Sterri og Brit Elisabeth Haagensli.
Ellen Horn og Trond Giske.
Sølvguttene sang under bisettelsen i går.