CNN-tabbe etter Letterman-klipp

Om forviklingene som oppstod etter at David Letterman viste en trøtt tenåring på et George W. Bush-møte.

Talkshow-verten David Letterman er kjent for å peke nese til presidenter og andre autoriteter. Under mandagens sending av "Late Show" viste Letterman et morsomt klipp under vignetten "George W. Bush strammer opp Amerikas ungdom".

Trøtt

Klippet er fra et Bush-møte i Florida hvor en rekke ungdom står bak presidenten på en tribune. Blant dem er en gutt tidlig i tenårene som hadde alvorlige problemer med å holde seg våken. Dagen etter ville CNN lyse opp sendingene i programmet "CNN Live Today" med å sende bildene fra Lettermans show kvelden før. Men i forbindelse med klippet la programleder Daryn Kagan til:

"Vi er blitt fortalt av Det hvite hus at gutten er blitt klippet inn i bildet. Det kan forklare hvorfor ingen av de andre tilskuerne reagerte". Senere samme dag i programmet "Live from...." ble klippet vist på nytt og da sa ankeret Kyra Phillips at "Vi er blitt fortalt at gutten faktisk var til stede, men at han ikke nødvendigvis stod bak presidenten". Sannheten er at Det hvite hus aldri klaget og klippet var helt ekte.

Bush-tilhenger

Det samme er gutten. 13 år gamle Tyler Crotty er sønn av Bush-tilhenger Rich Crotty. Han fortalte senere tirsdag at sønnen var så spent foran møtet med presidenten at han ikke fikk sove natten før. Tyler fikk den flotte plassen bak presidenten siden en av de inviterte gjestene ikke dukket opp. På tirsdagens show viste Letterman klipp fra CNNs sendinger og sa:

— Dette er 100 prosent usant. Gutten var til stede og gjorde absolutt alt vi viste i mandagens klipp. Men CNN hadde på dette tidspunktet beklaget sine feil og ringt "Late Shows" hovedkvarter i New York. Denne beskjeden rakk ikke frem før opptakene hadde begynt. Men et stykke ut i showet fikk Letterman en lapp som han rakk å lese opp:

"CNN har nettopp ringt og ankerkvinnen kom med feil opplysninger. Det hvite hus kom aldri med noen kommentar. Det hele var en CNN-tabbe. Letterman fortsatte:

Nå har jeg kalt Det hvite hus løgnere, og dere vet hva det betyr – de kommer til å kikke nærmere på ligningen min!

Misforståelse

CNN-talskvinne Christa Robinson opplyste torsdag at det hadde skjedd "en misforståelse i staben" i forbindelse med klippet. CNN-ankerkvinne Daryn Kagan unnskyldte seg senere på luften og tilbød seg å stille opp i Letterman-showets faste spalte "Stupid Human Trick". Men saken er ikke over med dette: Den gjespende gutten Tyler Crotty er gjest hos David Letterman fredag. "Late Show" med David Letterman sendes for tiden på NRK2. I Norge kommer episodene tidligst en uke etter at de er sendt i USA.

(Aftenpostens nettutgave - AP)