Se Sivert Høyems nye video her

Om to uker kommer Sivert Høyems nye album «Lioness». Se en styggvakker video til singlen «Sleepwalking man» her.

Albumet Lioness er Sivert Høyems sjette soloalbum, og det fjerde som kommer ut etter at hans tidligere band Madrugada ble lagt ned. Plateslippet markeres med en turné i Norge og Europa, som ubeskjedent nok starter opp i Oslo Spektrum lørdag 13. februar.

I dag slipper Høyem videoen til den første singlen fra albumet, kalt «Sleepwalking man». Videoen ser du i vinduet øverst. Det er en mørk video, skapt av regissørene og fotografene Kenneth Karlstad og Magne Strand Lyngvær.

Sivert Høyem er tilbake med ny video, og album 29. januar.

Styggvakker video

Videoens uttrykk overrasket hovedpersonen selv.

— Jeg synes Kenneth og Magne har laget en sterk og styggvakker video som forholder seg til låten min på en overraskende og kontrastfylt måte. Råheten i uttrykket tok litt tid for meg å bli vant med, særlig i samklang med «Sleepwalking man», som jeg føler er en av mine varmeste og mest oppriktige låter på lenge, skriver Sivert Høyem i en epost til Aftenposten.

— Men jeg føler videoens sterke artistiske kvaliteter, og mange genuint rørende og poetiske sekvenser, er med på å løfte låten. Bilder og musikk funker rett og slett forbløffende bra sammen. Det at reaksjonen på videoen, hos de jeg har vist den til, svinger mellom begeistring og lett forskrekkelse, får meg til å tro at vi er inne på noe, sier Høyem.

Tilbake med røff, mørk og ærlig rock:

Les også

The Dogs byr på gospel i garasjen

En ukes roadtrip

Regissør Kenneth Karlstad er glad for tilliten de fikk av artisten til å skape akkurat det de ønsket.

— Vi hadde et ønske om å kunne jobbe mer intuitivt med film, som når man tegner eller jammer, så vi skaffet oss fem Hi8-kameraer og dro på en ukelang roadtrip til Frøya, hvor co-regissør og aktør i videoen Magne Strand Lyngvær har gjort mange av fotoprosjektene sine. Rammene vi satte oss, og tilliten vi fikk fra Sivert og managementet, gjorde at vi kunne improvisere og lage filmen ettersom reisen utspant seg, sier Kenneth Karlstad.

Han har tidligere laget videoer for norske artister som Kaja Gunnufsen, Eva & The Heartmaker og Deathcrush.

— Første tanke da vi hørte låta, var at et åpenbart vakkert uttrykk vil bli banalt og forutsigbart. Vi ville heller skape bilder og scener som kontrasterte låta, og gjorde at musikken oppfordret publikum til å se det vakre i mørket og uroen, sier Kenneth Karlstad.

Les minneordet over avdøde David Bowie:

Les også

«Takk for alt, David Bowie. Svev pent og rolig der oppe et sted, sammen med din egen Major Tom.»

Trenger du serietips i det nye året? Her er noen som er verdt din tid:

Aftenposten Kultur oppsummerer året som har gått: