«Nakne nisserumper, nyskapende jazz og herlig juleromantikk»

Fem håndplukkede tips om hva du kan se, lese og høre akkurat nå.

Filmene «The happiest season» og «Holiday Sauce ... Pandemic!» er bare noen av kulturopplevelsene som anbefales denne helgen.

«Hva gjør du når din far, som er en smålig og voldelig einstøing, blir rammet av demens på sine eldre dager? Du har ennå ikke tatt det endelige oppgjøret med ham. Nå som hukommelsen svinner, er det nesten for sent. Dette smertefulle dilemmaet ligger til grunn for Viggo Mortensens sensitive skildring av en sønn som trodde han hadde sluppet unna sin fars demoner», skriver vår anmelder Kjetil Lismoen. Han mener veteranen Lance Henriksen skinner i hovedrollen.

«De åpner forsiktig, men spensten er ikke til å ta feil av. Det litt avventende spillet skaper forventning. Alle som kjenner Cortex som en institusjon i ny norsk jazz, vet at de vil få mer. Langt mer. Dette bandet har holdt på siden 2007, og kvartetten har tent ny ild i en fri tradisjon», skriver vår anmelder Arild R. Andersen. Han kaller det et nyskapende album og mener dette kan være jazzalbumet vi har ventet på i hele år.

Les hele saken med abonnement