Kultur

Siste test for Norges håp

Foran et hundretall fremmøtte på Rådhusplassen fikk Didrik Solli-Tangen i kveld en siste gjennomkjøring av My Heart Is Yours før alvoret tar til med de første prøvene i Telenor Arena i ettermiddag.

Didrik Solli-Tangen under åpningen av Eurovision Villaga på Rådhusplassen. Lise Åserud / Scanpix

 • Magnus Knutsen Bjørke (foto)

Oppmøtet var ikke plagsomt stort under åpningen av Eurovision Village på Rådhusplassen i Oslo i kveld.

Et hundretalls fremmøtte fikk likevel høre Norges Eurovision-håp live, både alene og i duett med Maria Haukaas Storeng

For Didrik Solli-Tangen ble det en aldri så liten generalprøve. I morgen ettermiddag starter nemlig Telemark-gutten sine aller første prøver i finalearenaen.

Venting.

– Ventingen har vært det aller verste, nå skal det bli godt å komme i gang. Det skal bli moro å få prøve scenen og kjenne på omgivelsene. Denne ventingen har egentlig vært litt uutholdelig, sier han.

Populariteten og et aldri så lite favorittstempel gjorde at pressen stilte mannsterk på Rådhusplassen. De neste syv dagene skal Solli-Tangen fremføre finalelåten X antall ganger, både i form av arenaprøver og rene øvelser i NRK Marienlyst, foruten offentlige opptredener.

Stemmekontroll.

– Jeg har faktisk mistet tellingen på alt jeg skal igjennom, sier han. Likevel frykter han ikke at stemmen skal få seg en knekk av den grunn.

– Det er i alle fall ikke noe jeg går rundt og tenker på, men muligheten er jo der, sier han.

Eurovision Village er det nærmeste publikum kommer det som skjer innenfor veggene på Telenor Arena. I løpet av den kommende uken vil 29 av de 39 deltagerlandene i årets internasjonale finale vise seg frem musikalsk med sine finalelåter på Rådhusplassen.

Folkeliv.

– Interessen fra de ulike landene har vært formidabel, og folk er veldig entusiastisk. De har nesten stått i kø for å være med her, sier Janece Roald, prosjektleder i NRK Aktivum. I går kveld fikk publikum også høre både irske Niamh Kavanagh og A1.

Det er første gang på to år at et arrangørland har arrangert Eurovision Village under den internasjonale Eurovision-finalen. Morten Thomasssen, leder av den norske MGP-klubben tror derfor at mange fans vil ta turen til Rådhusplassen.

– Mange begynner allerede å bli lei av å sitte inne i hallen på Fornebu, så jeg tror mange har lyst til å komme seg litt ut og oppleve folkelivet, sier han.

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  MGP-comeback for både Tone Damli og Didrik Solli Tangen

 2. KULTUR

  K-sjefen mener NRK trenger å vinne Eurovision

 3. KULTUR

  MGP-juryen stemte kun basert på lydopptak

 4. KULTUR

  Derfor er Sverige en mye bedre slagernasjon enn Norge

 5. KULTUR

  MGP-sjefen tror han vet hvem folket vil ha som vinner

 6. KULTUR

  JOWST: – Trist at Eurovision er blitt storpolitikk