Kultur

Carola vant for tredje gang

I flagrende Batman-inspirert antrekk vant Carola Häggkvist den svenske Grand Prix-finalen med «Evighet».

Den 39 år gamle storfavoritten slet med stemmen under finalen i Globen i Stockholm, så mye at hun under generalprøven bare mimet. Det siste døgnet før finalen hadde hun taleforbud for å ta hensyn til stemmen.

Taleforbudet hindret også personlig kristne Carola i å komme med nye kontroversielle uttalelser om homofile. For fire år siden uttalte hun at homofili kan helbredes med bønn, noe som slo lite an blant homofile. Hennes medarbeidere skal før gårsdagens finale ha være redde for at nye uttalelser i samme retning skulle koste henne seieren.

Hun har tidligere vunnet Melodi Grand Prix i Sverige to ganger, først med «Främling» i 1983 og så med «Fångad av en stormvind» i 1991. Den siste gikk også helt til topps i den internasjonale finalen.

Melodi Grand Prix er en begivenhet av de store i Sverige og finalen i går ble sett av 4 millioner mennesker. Avisene skriver side opp og side ned i flere uker før den nasjonale finalen, og i utelivsbransjen er det gjerne stille frem til TV-sendingen er slutt, da går folk på byen.

Nå går turen til den endelige finalen i Athen for Carola og «Evighet», som hun selv har vært med å skrive teksten til.

Carola Häggkvist er klar for Athen.

Les mer om

  1. TV