Kultur

Tidsklemme-TV tar av: – Et yppelig format for seriefråtsing

LOS ANGELES (Aftenposten): Tidsklemma og Netflix får mye av skylda for at antologiserier, altså dramaer hvor handlingen blir nøstet opp i løpet av en sesong eller en episode, er en av de heteste trendene på TV-akkurat nå.

HBO opplevde stor suksess med første sesong av True Detective, hvor Matthew McConaughey og Woody Harrelson hadde hovedrollene.
  • Mari Glans

– For mange er det en lettelse å slippe å bruke utallige timer på å skumme seg igjennom fire-fem sesonger av en serie for å skjønne noe av de nye episodene. Mange har rett og slett ikke tid eller ork til å investere potensielt flere år i en serie. Da foretrekker de heller å følge en historie fra begynnelse til slutt i løpet av ti episoder, noe som oppfattes som langt mer overkommelig, forklarer Noah Hawley, som står bak manusene til Fargo, en antologiserie basert på filmen med samme navn.

Fargo er en av flere serier som har funnet sitt publikum, etter antologiformatet tok av for alvor. I et TV-marked hvor valgmulighetene er så mange at det er lett å bli overveldet, har det vist seg at formelen med å fortelle en historie over rundt ti timer er en publikumsvinner. Antologiseriene har også en annen fordel når det gjelder å skille seg ut fra mengden.

Les hele saken med abonnement