Britney Spears' far trekker seg fra formynderskapet, men ikke helt ennå

Jamie Spears, faren til popstjernen Britney Spears, har gått med på å trekke seg som verge for datteren. Det er imidlertid uklart når det vil skje.

Jamie Spears har gått med på å trekke seg som verge for datteren Britney Spears. Det er imidlertid uklart når en ny verge skal ta over.

Nettstedet TMZ, som sprakk nyheten, viser til rettsdokumenter der Jamie Spears (69) sier at han «ikke tror at en offentlig kamp med sin datter om hans tjenester som hennes verge vil være i hennes beste interesse».

– Selv om han bestrider den uberettigede begjæringen om å fjerne ham som verge, har Jamie Spears til hensikt å samarbeide med domstolen og datterens nye advokat for å forberede en ordnet overgang til en ny verge, sier advokaten hans i rettsdokumentene TMZ siterer.

Farens avgang vil ikke påvirke formynderiets kontroll over popstjernen.

Det er ikke satt noen frist i dokumentene for når faren trekker seg. Først må domstolen konkludere i flere spørsmål, blant annet en juridisk gjennomgang av popstjernens økonomi, som er blitt forsinket i flere måneder grunnet oppstyret rundt vergemålet og farens rolle i det.

Formynderordningen har styrt Britney Spears' (39) personlige økonomi og forretningsmessige forhold i 13 år. I slutten av juli ble det gått til sak for å få fjernet faren som verge og få ham erstattet med en uavhengig regnskapsfører.

I to rettshøringer i midten av juli ba Britney Spears om at faren ble fjernet som verge, noe hun ikke fikk gjennomslag for. 39-åringen fikk imidlertid da innvilget retten til å hyre sin egen advokat i formyndersaken.

– Vi er glade, men ikke nødvendigvis overrasket over at Spears og hans advokat endelig innser at han må gå, skiver Britney Spears 'advokat Mathew Rosengart i en uttalelse til TMZ.

Kampen mot formynderskapet har ført til protester fra «Free Britney»-bevegelsen i USA og andre land.