Svenske medier: Rapperen Einár (19) skutt og drept i Stockholm

Artistkolleger er i sjokk etter meldingen om at rapperen Einár (19) ble skutt og drept i Stockholm torsdag kveld. Han skal ha vært utsatt for trusler over tid.

Rapperen Einár er blitt stor stjerne i Sverige. Torsdag kveld ble han skutt og drept i Stockholm.
  • NTB-TT

Da det ble kjent at det var rapperen Nils «Einár» Grönberg som ble drept i Hammarby sør i Stockholm torsdag kveld, ble kommentarfeltet under hans siste Instagram-innlegg fylt med kommentarer.

Rapperen Trobi, som er med på Einárs siste låt «Fast här i trakten», beskriver på sin Instagram-profil hendelsen som uvirkelig. Han sier de to hadde snakket sammen dagen før.

– Einár var en sann bror for meg, og jeg kommer til å savne ham veldig. Vi slapp vårt første album forrige uke, og det føles uvirkelig siden jeg pratet med ham for en dag siden, skriver han.

Popsangeren Victor Leksell skriver på Instagram at han følte seg som en storebror for Einár. Han skriver at rapperen ville bort og hadde planlagt å kjøpe hus i Kungsbacka.

Einár har millioner av avspillinger på Spotify med flere låter som har toppet listene, og har blant annet vunnet priser på Grammisgalan.

Politi på stedet i Hammarby i Stockholm, der rapartisten Einár ble skutt og drept.

Døde av skadene

Politiet fikk melding om skytingen i Hammarby i ellevetiden torsdag kveld. Senere ble det opplyst at mannen døde av skadene, og at hans pårørende er blitt varslet.

Det er flere overvåkingskameraer i området der drapet skjedde, noe som gjør at hendelsen kan ha blitt fanget på film.

– Det kan finnes opptak vi kan analysere. Vi har hentet inn filmene, og de skal analyseres. Analysearbeidet har foregått siden midnatt, sier Ola Österling, pressetalsperson for Stockholm-politiet, til Aftonbladet.

Levde med trusler

Levde med trusler

Ifølge Expressen har rapperen i lengre tid vært utsatt for trusler, men avisen skriver ikke hvorfor og av hvem. Den siste tiden har han vært aktiv i sosiale medier, der han har postet bilder fra Spania, Nederland og Dubai.

Han skal også ha tilbrakt mye tid i Stockholm den siste tiden, ifølge avisen.

I 2020 var Einár involvert i en oppsiktsvekkende sak der han angivelig ble bortført av en gruppe maskerte menn som truet ham med kniv og stjal Rolex-uret hans. Han ville ikke samarbeide med politiet og sa det bare var et PR-stunt.

Ingen pågrepet

Natt til fredag brukte politiet helikopter i søk etter gjerningspersoner.

– Det finnes opplysninger om at en eller to personer løp fra stedet, sier politiets pressetalskvinne Carina Skagerlind.

Skagerlind sier at flere personer er hentet inn til avhør, ikke fordi de er mistenkt, men fordi de kanskje kan fortelle noe om hendelsen.