Norsk filmskaper vant tre Emmy-priser

Norske Alexander Sletten vant i helgen tre Emmy-priser for Netflix-serien «Penguin Town».

Norske Alexander Sletten under utdelingen av Daytime Emmy i Los Angeles 18. juni.

Prisene i kategorien «Daytime Emmy Awards» ble delt ut under en strømmet live-sending lørdag. «Pingvinbyen» stakk av med prisene for beste reise- og naturprogram, beste foto og beste lydmiks.

Naturfotograf og filmskaper Alexander Sletten har gitt verden pingvin-feber med Netflix-serien «Pingvinbyen». Serien forteller om de 1500 parene kappingviner som holder til på Boulders Beach på sørspissen av Kapp-halvøya.

Med kamera har Sletten fulgt pingvinene gjennom hekkesesongen. Resultatet er dokumentarserien «Pingvinbyen», om verdens eneste pingvinkoloni som bor inne i en by.

Emmy-prisene deles ut i flere kategorier, hvorav «Primetime Emmy» er den mest prestisjetunge. «Daytime Emmy» har vært delt ut siden 1974 og regnes som den nest viktigste Emmy-utdelingen.

Premiere i fjor

«Pingvinbyen» hadde premiere på Netflix i juni i fjor.

– Naturfoto handler om å ha lang tid med dyrene og mye tålmodighet, sa Sletten i et intervju med Aftenposten i forbindelse med premieren.

– Dyrene er dine skuespillere, men du kan ikke fortelle dem hva de skal gjøre. Hvis de legger merke til deg eller bryr seg om at du er der, fungerer det ikke. De ser på kamera og blir stresset, fortalte filmskaperen.

Alexander Sletten er filmskaper og naturfotograf fra Kristiansand. Han har filmet dokumentarer over hele verden siden 2006 og solgt nærmere 30 filmer og serier, blant annet til National Geographic Wild, Smithsonian Channel og Disney +.

Les også

– Unnskyld, har dere pingviner i hagen? Norsk naturfotograf bak Netflix-suksess