Kultur

Hotell vil bruke 50 millioner på restaurant under vann på Lindesnes

Snøhetta har allerede fått internasjonal oppmerksomhet for designet av det som blir Europas første undervannsrestaurant, på Lindesnes.

Tenk deg en undervannskikkert. Slik har Snøhetta tenkt i utformingen av den nye undersjøiske restauranten på Lindesnes. Foto: MIR and Snøhetta

  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

I løpet av vinteren 2018 starter byggingen av «Under», en 592 kvadratmeter stor undersjøisk restaurant få kilometer fra Lindenes fyr. Bak prosjektet står brødrene og eierne av Lindesnes Havhotell, Gaute og Stig Ubostad.

– Dette handler om å skape en unik attraksjon, som gjør at vi kan trekke til oss gjester fra hele verden. Vi tror at kombinasjonen spennende arkitektur, marinbiologi og gastronomi vil gjør dette til en suksess, sier Gaute Ubostad.

Les hele saken med abonnement