– Det kan fort bli en aldri så liten brannbombe

En brent kake som ble mikrobølget i en kaffekopp satte nesten fyr på studio da Mathias Steinbru, også kjent som @Matstein, gjestet Aftensmaten.

Matentusiast, foredragsholder og tidligere restaurantdriver Mathias Steinbru har svært liten erfaring med mikrobølgeovn, men klarte likevel å tilberede og servere en liten mikrobølget tapasmeny på få minutter.
  • Carl Alfred Dahl

På noen få minutter snekret Steinbru sammen en liten tapasmeny i denne ukens sending av Aftenpoddens podkast Aftensmaten:

Parmesanchips, hjemmelaget, selvkrydret mikropop og en nydelig kake, alt tilberedt i mikrobølgeovn og på svært kort tid.

– Vil du si at det blir bedre popcorn av å gjøre det på denne måten?

– Jeg har aldri gjort dette før, avslører Steinbru, før han gyver løs på en svampekake laget i en kaffekopp.

Steinbru snakker også om hvorfor han mener insektsdøden er et svært alvorlig problem, om hvorfor Norge må unngå å bli som det danske landbruket, og setter mikrobølgeovnen inn i en mathistorisk sammenheng.

Podkasten finner du blant annet på Spotify, Itunes og Soundcloud, eller ved å trykke på play-knappen her:

Egg og bacon

Før sending testet programleder Carl Alfred Dahl uten mikrobølgeovnen.

To egg, to spiseskjeer melk, litt salt og revet ost ble til en finfin porsjon med eggerøre etter halvannet minutt. Mikrobølgeovnen byr også på den perfekte måten å steke bacon: Ett minutt pr. skive gir sprøtt og godt bacon, og du kan steke flere samtidig så lenge de er adskilt (fire skiver krever fire minutter). Legg tørkepapir over og under for å unngå fettsprut.

Dette er fjerde episode av Aftenpostens ferskeste podkast, Aftensmaten. To dager etter stortingsvalget var Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum gjest. Han fortalte hvor han helst spiser i Oslo, hvordan en politikerkollega fikk sneket inn manchego som unntak fra ostetollen, og serverte en middagsoppskrift på 15 sekunder.

Andreas Viestad har også vært innom, og snakket mye om hva som er feil med skolematen, og hva han synes om kjendisstylist Jan Thomas’ slakt av restauranter i Norge.