Byens beste orgie!

Aldri har en hagesaks vært så sensuell. Aldri har en usynlig falk vært så levende. Dekameronen er blitt en mesterlig fortellerstund for voksne.

Kåte nonner: Slik ser nonneklosteret ut i Steffen Aarfings scenografi. Her får nonnene besøk av en mannlig gartner (Thorbjørn Harr) som later som at han er døvstum.

Pesten herjer i Firenze, blodet renner ut av øyeeplene og menneskene dør alene. Syv adelige kvinner og tre forbipasserende menn bestemmer seg for å stikke av før det er for sent. Moralen i den forpestede byen er opphevet for lengst og moralpolitiet kan uansett ikke se dem i huset på landet. Så snart de kommer frem, begynner de å fortelle hverandre historier. Ti historier hver dag, fordelt over like mange dager. Det er utgangspunktet for det middelalderske storverket Dekameronen. På Nationaltheatrets hovedscene blir syv av de 100 historiene fortalt av ti tilsynelatende pestfriske og potente skuespillere. (Premieren ble riktignok utsatt fordi en av dem ble sykmeldt, men det er kanskje en annen historie.)

Teksten er ordrett fra Boccaccio, men den danske regissøren Elisa Kragerup er egentlig mest interessert i å utforske selve Fortellingen. Hvem bestemmer over historien? Kan vi fortelle oss inn i en ny virkelighet?

Les hele saken med abonnement