Kultur

Sony og Viaplay ser for seg samarbeid om seks nordiske originalserier

Nent-gruppen er klar med nye grep. Nå melder Deadline om en forlenget avtale med Sony Pictures Television, som skal co-produsere og medutvikle seks nye, nordiske originalserier for Viaplay.

Florence Pugh, Saoirse Ronan og Emma Watson i «Little Women», som er produsert av Sony Pictures. Foto: Foto: AP

  • NTB

Innspillingen av den første dramaserien ut starter allerede i år, og ifølge bransjenettstedet vil premieren stå på Nent-gruppens plattformer i Norden – mens Sony får de internasjonale distribusjonsrettighetene.

– Viaplay er hjemmet til Hollywood i det nordiske området. Vi er også begeistret over at Sony vil ta sin ekspertise og globale rekkevidde med inn i intet færre enn seks Viaplay originalserier, mens vi får vist vår unike, nordiske historiefortelling til publikum rundt i verden, sier Filippa Wallestam, innholdssjef i Nent-gruppen.

I forrige uke skrev Kampanje at Nordic Entertainment Group kvitter seg med de av sine norske produksjonsselskaper som lager rene underholdningsprogrammer. I stedet ønsket man å satse på flere dramaserier for Viaplay. Nent lanserte 20 originalserier på Viaplay i fjor og øker til 30 nye i år.

Deadline skriver videre at Sony og Nent har forlenget avtalen som innebærer at Viaplay fortsetter å få sendte Sony-filmer og -serier først i Norden. Avtalen inkluderer serier som «The Blacklist», «Outlander», «Lincoln», «The Good Doctor», «S.W.A.T», «Seinfeld», «Startup», «The Goldbergs» og «L.A.’s Finest».

Filmlisten inkluderer blant annet «Once Upon a Time in Hollywood», «Charlie’s Angels», «Spider-Man: Far From Home», «Jumanji: The Next Level», «Little Women» og «Bad Boys For Life».

Mandag meldte Nordic Entertainment Group og TV3 at håndball-EM og vellykkede egenproduksjoner ga en pangstart på 2020 – med 26 prosent andel og størst vekst blant alle de kommersielle kanalene.

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Viaplay
  2. Sony
  3. TV
  4. TV-serier