Kultur

Sony og Viaplay ser for seg samarbeid om seks nordiske originalserier

Nent-gruppen er klar med nye grep. Nå melder Deadline om en forlenget avtale med Sony Pictures Television, som skal co-produsere og medutvikle seks nye, nordiske originalserier for Viaplay.

Florence Pugh, Saoirse Ronan og Emma Watson i «Little Women», som er produsert av Sony Pictures. Foto: Foto: AP

 • NTB

Innspillingen av den første dramaserien ut starter allerede i år, og ifølge bransjenettstedet vil premieren stå på Nent-gruppens plattformer i Norden – mens Sony får de internasjonale distribusjonsrettighetene.

– Viaplay er hjemmet til Hollywood i det nordiske området. Vi er også begeistret over at Sony vil ta sin ekspertise og globale rekkevidde med inn i intet færre enn seks Viaplay originalserier, mens vi får vist vår unike, nordiske historiefortelling til publikum rundt i verden, sier Filippa Wallestam, innholdssjef i Nent-gruppen.

I forrige uke skrev Kampanje at Nordic Entertainment Group kvitter seg med de av sine norske produksjonsselskaper som lager rene underholdningsprogrammer. I stedet ønsket man å satse på flere dramaserier for Viaplay. Nent lanserte 20 originalserier på Viaplay i fjor og øker til 30 nye i år.

Deadline skriver videre at Sony og Nent har forlenget avtalen som innebærer at Viaplay fortsetter å få sendte Sony-filmer og -serier først i Norden. Avtalen inkluderer serier som «The Blacklist», «Outlander», «Lincoln», «The Good Doctor», «S.W.A.T», «Seinfeld», «Startup», «The Goldbergs» og «L.A.’s Finest».

Filmlisten inkluderer blant annet «Once Upon a Time in Hollywood», «Charlie’s Angels», «Spider-Man: Far From Home», «Jumanji: The Next Level», «Little Women» og «Bad Boys For Life».

Mandag meldte Nordic Entertainment Group og TV3 at håndball-EM og vellykkede egenproduksjoner ga en pangstart på 2020 – med 26 prosent andel og størst vekst blant alle de kommersielle kanalene.

Les mer om

 1. Viaplay
 2. Sony
 3. TV
 4. TV-serier

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  TV-profil fra Bergen har fått ny jobb

 2. KULTUR
  Publisert:

  Disney-sjef: Tror ikke alle strømmetjenestene vil overleve

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Nent med ny Bundesliga-avtale: – Haaland-effekten er reell

 4. FOTBALL
  Publisert:

  TV 2 mister Premier League-rettighetene til konkurrent: – En milepæl i vår historie

 5. KULTUR
  Publisert:

  Tror verdifulle abonnenter forlater TV 2: – De mister mye av kraften i produktet

 6. KULTUR
  Publisert:

  Morten Tyldum vil lage TV-serie av rettssaken mot Bertheussen