Et realt, røft Eurovision-håp

Kommentar: Margaret Berger vant både suverent og fortjent, og MGP-fansen ute i Europa har forlengst startet hyllesten av trønderdamens låt.

Margaret Berger skal representere Norge i årets Eurovision-finale i Sverige.

En internasjonal finale i Eurovision er alltid uforutsigbar, men etter at det ble innført to semifinaler før selve hovedfesten peker det seg om regel tidlig ut en klar vinnerkandidat.

Slik var det med Alexander Rybak i Moskva i 2009, med tyske Lena i Norge året etter, og ikke minst med svenske Loreen i fjor. Alle tre vant klart til slutt.

Jobben for å bli akkurat denne ene starter for Margaret Berger så smått allerede nå, men for alvor først når finaleuken i Malmö starter midt i mai.

Riktig atypisk

Har det norske folk sendt nedover den beste artisten til å bli denne som skiller seg ut blant 38 andre i popmusikkens store maskeradeball?

Ja.

Les også

Malmö neste for Berger

Margaret Berger har med sin skurrende røffe, rytmiske og i denne sammenhengen noe atypiske poplåt alle muligheter til å skille seg ut. Hennes opptreden på scenen i den hvite tvangstrøye-kjolen oser også av stødig selvsikkerhet, ikke minst stemmemessig, noe som definitivt trengs gjennom en ESC-finaleuke.I tillegg kan trønderdamen få en solid dose oppmerksomhet i hjemlandet Sveriges medier som en norsk variant av deres egen pop-kjæledegge og superstjerne Robyn. Et par svenske låtskrivere er det jaggu også, om vi regner Karin Park som ren svensk her og nå.

Twitter-ras

En liten, men likevel tydelig pekepinn på mulighetene for å skape den viktige oppmerksomheten rundt seg selv kom allerede under den norske MGP-finalen lørdag kveld.

For med hashtag #mgp raste det ustanselig inn med tweets fra MGP-fans verden over som hyllet Margaret Berger og hennes "Feed you my love" med klar vinnertro.

Sosiale medier kan være vanskelig å stole på, så klart, men her var det overveldende.

Endelig Berger

Så sett med patriotiske norske øyne har vi altså ESC-vinneren allerede, men så enkelt er det selvfølgelig ikke. Uforutsigbarhet er fortsatt ESCs brutale etternavn.

Men for oss som følger sirkuset tett, er det lov å kjenne på en sterkere og mer distinkt godfølelse enn tilfellet har vært på mange år.

Takk Gud, eller kanskje heller artistansvarlig Vivi Stenberg, for at Margaret Berger etter å visstnok ha blitt spurt mange ganger endelig sa ja til å være med.

Og at hun og låtskriverne gikk på med realt «guts.»

Margaret Berger under kveldens finale.