Kultur

Jimmie Åkesson returnerer til Skavlan etter klagestorm

Jimmie Åkesson og samboer og partikollega Louise Erixon hos Fredrik Skavlan. Foto: Monkberry/TV2 Johan Halsius / NTB scanpix

Skavlan fikk massiv kritikk etter intervjuet av Jimmie Åkesson for tre år siden. Fredag gjester Sverigedemokraternas leder igjen programmet, som nå sendes på TV 2.

  • og NTB

Åkesson var sykmeldt da han sist satt i den karakteristiske, svarte skinnstolen i Skavlan-studioet.

Etter TV-intervjuet i mars 2015 mottok Kringkastingsrådet rekordmange klager. Totalt 3800 personer reagerte på Fredrik Skavlans oppførsel under intervjuet. Mange mente at talkshow-verten behandlet partilederen med manglende respekt.

– Flere mener at Skavlan tråkket på en mann som ligger nede, og at han ikke tok innover seg at Åkesson fortsatt var sykmeldt, uttalte sekretær Eirik Berg-Hansen i Kringkastingsrådet til Aftenposten.

  • Les også: Skavlan har mistet 400.000 seere på åtte år, og nesten ingen strømmer ham

Ville ikke beklage

Flere reagerte på at Åkesson ble avbrutt flere ganger og ikke fikk snakke ut. I etterkant nektet Skavlan å beklage egen oppførsel under intervjuet. Han slapp imidlertid kritisk uttalelse fra Kringkastingsrådet.

Tidligere i sommer meldte Skavlan overgang til TV 2 etter 20 år på NRK-skjermen. Når Skavlan har premiere på TV 2 fredag, gjester Jimmie Åkesson programmet på nytt. Denne gangen sammen med samboeren Louise Erixon.

Forberedt på reaksjoner

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, var til stede under gårsdagens innspilling av programmet. Hun er forberedt på at det igjen kan komme reaksjoner.

– Det er vanskelig for meg å forutsi hva norske seere vil tenke om dette intervjuet, men jeg vil anta at det kommer forskjellige typer reaksjoner. Vi er forberedt på å ta imot disse reaksjonene. Folk må bare ta kontakt med oss, helst skriftlig, om det er noe de reagerer på, sier hun til Medier24.

Les mer om

  1. TV
  2. TV 2
  3. Fredrik Skavlan
  4. Journalistikk
  5. Medier
  6. Kringkastingsrådet