Kultur

Jimmie Åkesson returnerer til Skavlan etter klagestorm

Skavlan fikk massiv kritikk etter intervjuet av Jimmie Åkesson for tre år siden. Fredag gjester Sverigedemokraternas leder igjen programmet, som nå sendes på TV 2.

Jimmie Åkesson og samboer og partikollega Louise Erixon hos Fredrik Skavlan. Foto: Monkberry/TV2 Johan Halsius / NTB scanpix
  • og NTB

Åkesson var sykmeldt da han sist satt i den karakteristiske, svarte skinnstolen i Skavlan-studioet.

Etter TV-intervjuet i mars 2015 mottok Kringkastingsrådet rekordmange klager. Totalt 3800 personer reagerte på Fredrik Skavlans oppførsel under intervjuet. Mange mente at talkshow-verten behandlet partilederen med manglende respekt.

– Flere mener at Skavlan tråkket på en mann som ligger nede, og at han ikke tok innover seg at Åkesson fortsatt var sykmeldt, uttalte sekretær Eirik Berg-Hansen i Kringkastingsrådet til Aftenposten.

  • Les også: Skavlan har mistet 400.000 seere på åtte år, og nesten ingen strømmer ham

Ville ikke beklage

Flere reagerte på at Åkesson ble avbrutt flere ganger og ikke fikk snakke ut. I etterkant nektet Skavlan å beklage egen oppførsel under intervjuet. Han slapp imidlertid kritisk uttalelse fra Kringkastingsrådet.

Tidligere i sommer meldte Skavlan overgang til TV 2 etter 20 år på NRK-skjermen. Når Skavlan har premiere på TV 2 fredag, gjester Jimmie Åkesson programmet på nytt. Denne gangen sammen med samboeren Louise Erixon.

Forberedt på reaksjoner

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, var til stede under gårsdagens innspilling av programmet. Hun er forberedt på at det igjen kan komme reaksjoner.

– Det er vanskelig for meg å forutsi hva norske seere vil tenke om dette intervjuet, men jeg vil anta at det kommer forskjellige typer reaksjoner. Vi er forberedt på å ta imot disse reaksjonene. Folk må bare ta kontakt med oss, helst skriftlig, om det er noe de reagerer på, sier hun til Medier24.

Les mer om

  1. TV
  2. TV 2
  3. Fredrik Skavlan
  4. Journalistikk
  5. Medier
  6. Kringkastingsrådet