Bieber er dømt til samfunnstjeneste og aggresjonsbehandling

Popstjernen mottok dommen for å ha kastet egg på huset til naboen i går kveld.

Den canadiske popstjernen Justin Bieber er dømt for hærverk. Han møtte ikke opp i retten da dommen ble avsagt.

Skandalene har stått i kø for Justin Bieber (20) den siste tiden. I går ble den kanadiske popstjernen dømt til fem dager samfunnstjeneste og tå års prøvetid for å ha kastet egg på huset til naboen sin, ifølge NTB. I tillegg må han holde seg unna familien som ble offer for eggkastingen i to år, skriver Rolling Stone.

Los Angeles-domstolen besluttet også at Bieber må gjennomgå behandling for å bli flinkere til å kontrollere aggresjon. Videre må han også betale en erstatningssum tilsvarende en halv million norske kroner for skadene eggene skal ha påført nabohuset, som ligger i det fasjonable strøket Calabasas utenfor Los Angeles.

Tidligere siktet for fyllekjøring og angrep

Hærverket som fant sted i januar i år skal ha blitt omtalt av statsadvokat Alan Yochelson som «en ekstremt umoden og tåpelig handling». Biebers nabo hevder at han og datteren filmet eggkastingen fra balkongen mens det hele foregikk. Hendelsen ble etterfulgt av at politiet raidet Bibers hus i forsøk på å finne overvåkningsopptak av det hele, men raidet endte istedenfor i en arrestasjon av Biebers rap-venn Lil Za for besittelse av kokain. Anklagen ble senere endret til besittelse av ecstacy og oxycodone. Dersom Lil Za dømmes for hendelsen kan han stå ovenfor opptil ni år i fengsel.

Bieber var ikke tilstede i retten da hærverk-dommen ble avsagt, men en representant for popstjernen uttalte at han er glad for å legge saken bak seg slik at han kan konsentrere seg om karrieren sin. Egg-episoden er ikke den eneste gangen Bieber har vært i klammeri med loven det siste året. I Miami er han siktet for fyllekjøring i en Lamborghini, og i Toronto er han anklaget for å ha angrepet en limousinsjåfør. Ifølge Los Angeles Times skal sangerens naboer tidligere ha klaget på hans høylytte festing og uansvarlige bilkjøring.