Oslo-politikere frykter at regjeringskvartalet blir et «dødt byrom»: – Tar ikke hensyn til byen

Et bredt flertall i Oslo bystyre mener Regjeringen opptrer arrogant og lite lyttende overfor lokale myndigheter i forbindelse med planene for nytt regjeringskvartal.

«Lytt til Oslo» er det klare budskapet for Oslo-politikerne til Regjeringen. Fra venstre: Espen Ophaug, leder av Oslo Venstre, Sunniva Holmås Eidsvoll, leder av Oslo SV, Espen Andreas Hasle, fylkesleder KrF, Beate Folkestad Habhab, medlem av byutviklingskomiteen (MDG), Eivor Evenrud, gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Victoria Marie Evensen, leder av byutviklingskomiteen i Oslo (Ap) og Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo (Ap).

Bystyret i Oslo fremmet høsten 2016 en lang rekke ønsker som skulle sikre at det nye regjeringskvartalet blir en integrert del av byen. Blant annet ønsket de at 37-bussen igjen kan kjøre gjennom Akersgata. I tillegg mente de hele prosjektet er for massivt, med en altfor stor sikkerhetssone.

Bystyret ønsket også å la Utenriksdepartementet bli på Victoria terrasse, ifølge høringsuttalelsen. To år senere føler de seg ignorert.

Les hele saken med abonnement