De mørke bloggerbøkene har hjemsøkt vårt land

KOMMENTAR: Bokhøsten fikk plutselig et sterkt mørkerosa skjær. Hvorfor er bloggerbøkene så triste, alle sammen? Og hva sier de om dagens unge kvinner?

Alle de «fire store» bloggerne har gitt ut selvbiografiske bøker denne høsten. Boken av Sophie Elise Isachsen har tittelen «Elsk meg» og kan stå som overskrift for hele bloggerbølgen.
  • Mari Grydeland

Hvis du har snublet innom en bokhandel denne høsten, har du ikke kunnet unngå å se dem, bloggerbøkene, i store stabler på bokbordene og oppe på veggen der bestselgerne står side ved side. For øyeblikket er flere av disse bloggerne ute på signeringsferder i hele landet og blir mottatt som bloggerprinsesser flest – av lange køer med unge kvinnelige fans og innlosjering i #sponset hotellsuite med #blessed søte gaver på nattbordet.

På Sophie Elise Isachsens insta-konto kan man følge hennes reise med og uten englefilter – ofte med svært lite klær, men gjerne med produkter som skal pushes: tannbleking, take away-mat og selvbruning. Følg med, så får også du med deg mange rabattkoder på veien mot et penere og mer komplisert liv. Hvis vi skal tro bøkene og bloggerne selv.

Les hele saken med abonnement