«Jeg hater internett» skrev forfatter Jarett Kobek for fire år siden. – Det blir bare verre, sier han i dag.

Jarett Kobek brettet ut de negative sidene ved sosiale medier og den farlige maktkonsentrasjonen i Silicon Vallety lenge før resten av verden våknet.

Forfatter Jarett Kobek har ikke troen på at vi noen gang kommer til å få se en masseflukt fra sosiale medier. slik det er blitt spådd i etterkant av Cambridge Analytica. skandalen. – Nei, nei. Isteden skaffer de seg en Amazon Echo, altså betaler de 50 dollar for å få installert et spionapparat i hjemmet sitt, sier han.
  • Øystein Aldridge

Med internett ble vi lovet demokrati, ytringsfrihet og en bedre verden. Vi valgte å benytte muligheten til å spre hat, nakenbilder og falske nyheter. Behovet for å dele alt mulig på nett, har samtidig sørget for at noen svært få selskaper fortsetter å vokse seg helt grotesk rike.

Alt dette og mer til skriver Jarett Kobek om i romanen Jeg hater internett, som er ute på norsk i disse dager. Med Cambridge Analytica-skandalen, russernes påvirkning på den amerikanske valgkampen og en stadig økende skepsis til selskaper som Facebook, Google, Apple og Amazon, passer Kobeks fortelling perfekt inn i samtalen om internett våren 2018.

Les hele saken med abonnement