Kultur

Grethe Kausland er død

Ble 60 år gammel.

Grethe Kausland ble 60 år gammel. Foto: VERONICA MELÅ

  • Nina Lødemel
  • Marie Norum Lerbak

Artisten Benny Borg var venn med Kausland gjennom nesten 40 år. De to jobbet sammen i Dizzie Tunes. –.Hun var profesjonell til fingerspissene og supermusikalsk, samtidig som hun var en troverdig artist som alle var glad i. Et raust menneske har gått bort, sier han. Meldingen om Kauslands dødsfall kom i dag via impressario Jørg Fr. Ellertsen. — Det er et stort tap for familien, vennene og alle som var glad i Grethe, og det var vi alle, sier Jørg Fr. Ellertsen. Impressarioen har jobbet med Grethe Kausland siden 1972, skriver nettstedet.

Et storartet menneske

Tor Erik Gunstrøm, som Kausland jobbet sammen med i Dizzie Tunes i flere år, sørger også over tapet av en kollega og venn. - Grethe var en fantastisk jente å jobbe med. Hun var helt unik som artist, sier Gunstrøm til Aftenposten.Skuespiller Brit Elisabeth Haagensli jobbet sammen med Kausland i forestillingen «Dizzie og damene». - Publikum har mistet en stor artist, som vi har levd med i generasjoner. Hun var et storartet menneske, sier Haagensli.

Tapte kampen

I 2006 ble det ble kjent at Grethe Kausland var rammet av lungekreft. Hun ble operert tidlig i februar i fjor, og på slutten av året var hun igjen på revyscenen. I år fikk hun et nytt tilbakefall. Fredag formiddag tapte hun kampen mot kreften. Begravelsesseremonien finner sted i Uranienborg kirke torsdag 22. november klokken 14.00. Alle som ønsker å ta farvel med Grethe Kausland er velkommen, opplyser familien i en pressemelding.

Les også

  1. Grethe Kausland operert for lungekreft