Kultur

MGP-klubben eser

Den norske Melodi Grand Prix-klubben er i ferd med å ese ut etter finaleseieren til Alexander Rybak i Moskva. På tre måneder har medlemstallet økt med over 60 prosent.

Den norske MGP-klubben under finalen i Beograd i 2008. Fv: John-Arne Garmann, Morten Thomassen, Odd Magne Nødland, Frode Malming og Jone Børre. Bak fv; Jan Roger Buhn, Geir Skogseth, og Odd-Geir Gundersen. Foto: ARVE HENRIKSEN

  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist
  1. januar i år hadde den norske fanklubben for Melodi Grand Prix, OGAE Norway, (Organisation Générale des Amateurs d'Eurovision) 293 medlemmer. Fem måneder senere vant Norge og Alexander Rybak den internasjonale finalen i MGP i Moskva. Den seieren har gitt den norske fanklubben et voldsomt oppsving.

– Vi er nå 490 registrerte medlemmer, og signaler vi har fått tyder på at flere også er i anmarsj, sier en godt fornøyd nestleder i klubben, Per Michael T. Andresen.

Grunnen til medlemsøkningen er trolig todelt. Oppmerksomheten Rybak fikk må nok ta sin del av æren, samtidig som oppmerksomheten rundt Melodi Grand Prix som fenomen også har blitt større de siste par årene. Andresen tror det også skjuler seg en annen årsak.

Tilgang

– Litt skyldes det nok også at mange har lyst til å skaffe seg billetter til finalen i Oslo neste år, og da tenker sikkert mange som så at det er lettere hvis de er medlemmer av klubben vår, sier Andresen.

Blodfansen er viktig for enhver arrangør, derfor blir de alltid tildelt et visst antall billetter.

– Vi skaper jo litt ekstra stemning, derfor blir vi alltid plassert helt foran ved scenen. Det gir ofte en god TV-effekt, sier Andresen.

Under finalen i Moskva betalte fansen 100 euro for finalebilletten, da fikk de sitte helt fremst den gigantiske hallen. Bak de satt VIP-gjestene, de måtte betale 600 euro.

Medlemsblad

– Men du er ikke garantert billett selv om du er medlem hos oss. Vi får tildelt et visst antall billetter, så er det egentlig først til mølla-prinsippet. Og de som får billett må være medlemmer av klubben, du får liksom ikke billetter til alle i familien. Er det en samboerpar som vil ha billetter, så må begge være medlemmer, ikke bare den ene parten. Det skal være litt eksklusivt, sier Andresen.

For ordens skyld, for 250 kroner får du det norske fanbladet fire ganger i året, samt muligheten til å delta på medlemstreff.

Foto: Henriksen Arve