Kultur

Ingen vil ha Robin Thicke

Albumet «Paula» er kun solgt i noen hundre eksemplarer i Storbritannia og Canada.

Robin Thicke har oppkalt sitt nye album etter sin fraseparerte kone Paula Patton. Her er de to under en tilstelning i februar i fjor, mens de fremdeles var sammen. Foto: Jordan Strauss

 • Anders R. Christensen

Ifølge The Guardian solgte Thicke kun 530 eksemplarer av sitt nye album den første uken det var i salg i Storbritannia, mens det i Canada ifølge Nielsen Soundscan kun solgte 550 eksemplarer.

I Australia er tallene enda lavere.

Ifølge nettsiden news.com.au kom ikke Robin Thickes nye album en gang med på listen over de 500 mest solgte albumene den første uken det var i salg. Albumet på 500. plass, et samlealbum med bandet Blondie, solgte 54 eksemplarer, noe som betyr at Robin Thickes album solgte mindre enn dette.

9 plass på Billboard

Albumet ble sluppet 30. juni, men har nok ikke slått an like godt som artisten hadde håpet.

I fjor hadde Thicke enorm suksess med albumet Blurred Lines , ledet an av singelen med samme navn. Men mens Blurred Lines solgte 177.000 eksemplarer i USA den første uken klarte Paula kun 26.000. Det har holdt til en foreløpig 9. plass på den amerikanske Billboard-listen.

Tannløse ballader

Aftenposten anmeldte albumet i forrige uke.

Les anmeldelsen: Taktløse bekjennelser

«På albumet Paula blir fortellingene for mange, for flaue, altfor personlige, og nesten litt skumle. Dessuten er albumet i stor grad særdeles uinteressant. Det domineres av tannløse ballader, og det lener seg i altfor stor grad på et overtydelig retroutrykk.», skrev anmelder Eirik Aimar Engebretsen.

Aftenposten har forsøkt å komme i kontakt med Universal Music Norge for å få ut salgstallene her til lands, men har foreløpig ikke lyktes.

Ting kan likevel tyde på at salget har vært labert her også. Mens Blurred Lines lå fem uker på VG-lista i fjor, med en 15. plass som topplassering, har det ennå ikke kommet med på listen over de 40 mest solgte albumene i Norge.

Motreaksjon etter «Blurred Lines».

Redaktør i musikkmagasinet Rolling Stone, Simon Vozick-Levinson, mener Thicke nå opplever en motreaksjon på fjorårets suksess

— På flere måter hadde Robin Thicke et utrolig år i 2013, men jeg tror det kan være en bakside til kjendiseriet. Man kan bli for kjent, for stor. Det kom en motreaksjon etter «Blurred Lines», og det er det vi ser effektene av nå, sier han til nyhetsbyrået AP.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Like gode som The Beatles – nå kommer de til Norge

 2. KULTUR

  Slik har Karpe og Billie Eilish gjenopplivet albumformatet

 3. KULTUR

  N.E.R.D er tilbake, men ikke helt i hitform

 4. KULTUR

  - Da Rihanna kom inn i rommet, var det som de andre jentene ikke eksisterte

 5. KULTUR

  Diktbøker har fått en kraftig oppsving internasjonalt. Instagram får æren.

 6. KULTUR

  Marie Fredriksson toppet hitlisten i USA fire ganger. ABBA gjorde det én. Men hun var aldri opptatt av et liv i stjerneglans.