Kanye West sammenligner behandlingen av kjendiser med rasediskriminering

I et rettsforhør har den fargede, amerikanske artisten Kanye West beskrevet berømte mennesker som en diskriminert minoritet.

afp000753408.jpg

Bakgrunnen er at han sommeren 2013 ble anmeldt for å ha mishandlet en paparazzi-fotograf. Nå har et av de rettslige forhørene lekket ut, skriver London-avisen The Guardian.

Overfor motpartens advokat skal ha West ha fortalt om det daglige medietrykket som kjente mennesker er tvunget til å holde ut. Rapperen oppfatter berømtheter som en minoritetsgruppe som «burde stå sammen mot paparazzi-problemet.»

— Rasediskriminering

På spørsmål om han trekker paralleller mellom kjendisenes situasjon og fargede minoriteters borgerrettighetsbevegelse i USA på 1960-tallet, svarte han «ja, 100 prosent».

- Jeg sammenligner behandlingen av kjendiser med rasediskriminering. Jeg sammenligner den med ujevnheter i samfunnet, sier West ifølge referatet.

Størst på Instragram

I mai ble et bryllupsbilde av den verdenskjente artisten og hans kone, reality-stjernen Kim Kardashian, kåret til det mest populære motivet på nett-tjenesten Instagram. Nær 2 millioner mennesker klikket «liker» på bildet der de to kysser hverandre.

De to slo rekorden til popartisten Justin Bieber, som tidligere har fått 1,83 millioner «liker».

Albumene til Kanye West har toppet den amerikanske Billboard-listen seks ganger.