«Game of Thrones»-skaperne inngår milliardavtale med Netflix

Men først skal de lage «Star Wars» for Disney.

David Benioff (t.v.) og D.B. Weiss har vunnet en rekke priser for «Game of Thrones». Her under Emmyprisutdelingen i 2015.

Da det ble kjent at mennene bak tidenes største TV-serie skulle forlate HBO, sto andre TV-selskaper i kø.

Variety skriver at budrunden ettterhvert så ut til å stå mellom Amazon, Disney og Netflix. Nå er det klart at Netflix vant, og David Benioff og Dan B. Weiss inngår en flerårig avtale med strømmegiganten om å lage både film og TV-serier.

Avtalen med Netflix er ifølge Hollywood Reporter verdt hele 200 millioner dollar, eller nesten 1,8 milliarder kroner.

Les også

Minst tre «Game of Thrones»-oppfølgere på vei

Lange samtaler

– Vi gleder oss over å kunne ønske de mesterlige historiefortellerne David Benioff og Dan Weiss velkommen til Netflix, sier Netflix’ innholdssjef Ted Sarandos i en pressemelding.

De to har samarbeidet i mange år, og kom på ideen om å lage en TV-serie basert på George R.R. Martins bokserie En sang om is og ild. Serien er nominert til hele 32 Emmypriser i år, og finaleepisoden ble sett direkte av hele 19.3 millioner seere.

I en felles uttalelse forteller de at de har hatt timelange samtaler med Netflix-sjefene de siste månedene. Og kanskje kan det også være et ørlite hint til hva Netflix-seerne kan vente seg:

– Vi husker de samme scenene fra de samme 80-tallsfilmene, vi elsker de samme bøkene, og vi er begeistret for de samme mulighetene for historiefortelling. Netflix har bygget noe helt utrolig og enestående, og det er en ære å få lov å jobbe med dem, sier Benioff og Weiss.

Les også

– Jeg hadde aldri trodd at Tormund skulle bli et symbol på kjærlighet

«Game of Thrones» blir ofte omtalt som verdens største TV-serie.

Nok et slag i strømmekrigen

Men før samarbeidet med Netflix kan starte, har de to en avtale med nettopp Disney om å lage en ny Star Wars-film som etter planen har premiere i 2022.

For noen år siden kunngjorde de to produsentene at de skulle lage en annen serie for HBO om den amerikanske borgerkrigen. Men prosjektet fikk blandet mottagelse, og blir i alle fall ikke noe av nå, skriver The New York Times.

Mange ser milliardavtalen som nok et slag i den store strømmekrigen, der også Apple og Disney har kastet seg på. Det blir nemlig stadig viktigere å produsere eget, eksklusivt innhold til sin plattform. De store strømmetjenestene er derfor villige til å betale mye for å sikre seg de aller beste.

Hollywood reporter skriver at avtalen er enda mer verdt enn avtalen Amazon inngikk i april med Lisa Joy og Jonah Nolan som står bak TV-serien Westworld, til 150 millioner dollar.

Amazon har også sikret seg Bryan Cogman, som var medprodusent på Game of Thrones, skriver Variety. Han er nå involvert i arbeidet med strømmetjenestens nye storsatsing – TV-serien basert på J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-trilogi.