Kultur

Bent Stiansen deler sitt beste råd: Slik takler han presset rundt Michelin-stjernene

Noen kokker kjenner så sterkt på presset at de gir fra seg Michelin-stjernene frivillig. I Norden har ingen holdt på stjernen lenger enn Bent Stiansen. Her er hans beste råd.

Bent Stiansen vant i 1993 Bocuse d’Or, verdensmesterskapet i kokekunst, som første skandinav. Året etter åpnet han Statholdergaarden. I 1998 ble restauranten tildelt en Michelin-stjerne, en utmerkelse Statholdergaarden har beholdt siden. Foto: Tore Meek, NTB scanpix

  • Nina Selbo Torset
    Nina Selbo Torset
    Journalist

Kokker over hele verden jobber hardt dag ut og dag inn for å bli tildelt en eller flere stjerner i Michelin-guiden. Noen får dem raskt, andre bruker årevis. Så venter en ny dom fra inspektørene året etter. Å få – og beholde – en stjerne er ikke for hvem som helst.

Hva skal til for å holde ut? Hvordan beholder man stjernene år etter år?

Les hele saken med abonnement