Kultur

Vokalisten i Kvelertak gir seg

Ga beskjed til fansen på Facebook.

Erlend Hjelvik forlater Kvelertak
  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

Kvelertak er et kritikerrost norsk hardcore/metal-band fra Stavanger. Nå melder vokalist Erlend Hjelvik at han forlater gruppen.

På Facebook skriver Hjelvik at det har vært morsomt å være med på å bygge opp bandet, men at det også har vært utfordrende og intenst.

«I løpet av årene har det krevd sitt. Vi har utviklet oss både musikalsk og personlig, og våre individuelle mål og motivasjon har endret seg. Dette er en vanskelig avgjørelse å forlate dette livet jeg har levd og åndet for det siste tiåret. Samtidig blir det også spennende å utforske nye muligheter,» skriver Erlend Hjelvik på Facebook.

Varmet opp for Metallica

I fjor var Kvelertak på turné og varmet opp for Metallica. Hjelvik omtalte jobben som noe av det største de hadde vært med på.

– Det bør være mulig å skaffe seg noen nye fans blant alle disse, ja. He, he. Jeg tror vi kan slå fast at dette er «the big deal», og så får vi spille så godt vi kan og overbevise dem som hører på, sa Erlend Hjelvik da Aftenposten traff dem før de la ut på tur sammen med Metallica.

Kvelertak skulle ha spilt konserter i Norge i sommer, blant annet i Haugesund 24. august. Hjelvik beklager på Facebook at han ikke har mulighet til å gjennomføre konsertene. Han avslutter med å ønske resten av bandet lykke til videre.

I en pressemelding sier resten av bandet at de har vært klar over at Erlend var på vei ut av bandet en stund. De har hatt god tid på å planlegge veien videre og finne ny vokalist.

«Planen var å fullføre festivalsommeren med den originale besetningen, men siden Erlend ikke kan fullføre sammen med oss, presenterer vi allerede nå det nye bandmedlemmet på Fjellparkfestivalen kommende helg,» skriver de resterende bandmedlemmene Vidar, Maciek, Bjarte, Marvin og Kjetil.

  • Kvelertaks tredje album er et vellykket oppussingsprosjekt: Kvelertak spiller live i studio, synger om 80-tallet og lykkes med å prøve nye ting.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk
  2. Kvelertak