Kultur

«Bohemian Rhapsody» beste dramafilm under Golden Globe

«Bohemian Rhapsody» ble årets beste dramafilm under årets Golden Globe, den gjeveste prisen under søndagens utdeling.

«Bohemian Rhapsody» om Queen og vokalist Freddie Mercury ble beste dramafilm under årets Golden Globe-utdeling. Foto: Alex Bailey / Twentieth Century Fox / AP / NTB scanpix

  • og NTB

Rami Malek fikk prisen som beste mannlige dramaskuespiller for sin tolkning av Queen-vokalist Freddie Mercury i nettopp «Bohemian Rhapsody». Glenn Close vant den samme prisen for kvinner for sin innsats som Joan Castleman i «The Wife».

Film- og TV-prisen, som stemmes av den utenlandske presselosjen i Hollywood, ble denne helgen delt ut for 76. gang.

Golden Globe regnes som en av de gjeveste filmprisene og gir ofte en pekepinn om hvilke filmer som kommer til å gjøre det bra på Oscar-gallaen neste måned.

Sandra Oh og Andy Samberg var årets Golden Globe-verter. Oh mottok også en pris for hovedrollen i «Killing Eve». Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix

Vertinne og vinner

Mexicanske «Roma» fikk flere priser denne kvelden, inkludert beste fremmedspråklige film og regiprisen til Alfonso Cuarón.

Andy Samberg og Sandra Oh var vertskap for søndagens seremoni, og for Oh ble det en ekstra hyggelig kveld. Ikke bare er hun den første kvinnen med asiatisk bakgrunn som har ledet en Golden Globe-utdeling, hun var også en av kveldens vinnere. Oh fikk prisen som beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie for sin innsats i «Killing Eve».

Rami Malek spiller vokalist Freddie Mercury i Queen i filmen «Bohemian Rhapsody», oppkalt etter gruppens mest kjente låt. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP /NTB scanpix.

Takket Satan

Flere kommentatorer påpekte at årets utdeling var forholdsvis lite politisk, men Christian Bale fikk inn et stikk da han tok imot prisen for beste mannlige hovedrolle i en komedie.

– Jeg vil takke Satan for å ha gitt meg inspirasjon til il hvordan jeg skulle spille denne rollen, sa Bale, som spilte USAs tidligere visepresident Dick Cheney i filmen «Vice».

På forhånd var det kjent at skuespillerveteran Jeff Bridges kom til å få hedersprisen Cecil B. DeMille Award for sin livslange innsats for film. Under årets utdeling ble det for første gang også utdelt en lignende pris for fjernsyn. Prisen gikk til – og ble oppkalt etter – Carol Burnett. Komikeren og skuespilleren fikk for øvrig sin første Golden Globe allerede i 1968.

Les mer om

  1. Oscar
  2. Queen
  3. Årets beste