Koselig nerd møter sint alkis i ny TV-serie

Med Love byr Netflix på drømmeserien for alle som ønsker noe annet enn klissete romantisk kjærlighet.

Gillian Jacobs og Paul Rust har hovedrollene i den ganske gode dramaserien <i>Love</i> på Netflix.

Vår vurdering:

4 av 6

Når man blir revet med av en film, skulle man av og til ønske at det fargerike universet av karakterer og dialoger bare kunne bevege seg ut av lerretet for å leve sitt eget liv. Eller mer konkret: kan ikke noen lage en TV-serie av dette?

At det hysteriske universet i Fargo skulle bli TV-serie var en seier for underholdningskonsumenter, og med Love byr Netflix nå på drømmeserien for fans av Judd Apatows filmer.

Love er produsert og delvis skrevet av Judd Apatow, Hollywoods canadiske konge av vindskeive karakterer, mentale voksesmerter og popkulturelle referanser. Etter suksessrike komedier om voksne menn som fortvilet prøver å finne sin plass i livet ( The 40 Year Old Virgin, Knocked Up ) har han også vært en viktig støttespiller for Lena Dunhams TV-eventyr Girls.

Fyren er bedre enn de fleste på å fortelle morsomme og gripende historier om forelskelse og forpliktelsesangst, og trykker på alle sine velbrukte knapper i Love .

Serieskolen har tatt for seg serien Love:

En ulmende dramathriller:

Les også

«Pyromanen» lykkes bare delvis

Tørst pike, nerdete gutt

Gillian Jacobs spiller tørste og pilleglade Mickey, produsent på det Frasier -aktige radioshowet «Heartwork» with Dr. Greg. Etter nok et opprivende brudd med en taper av en kjæreste, treffer hun Gus (Paul Rust, som også er manusforfatter og serieskaper), på den lokale kiosken.

Gus er aspirerende manusforfatter som jobber som barnestjernelærer på filmsett, og han er så klassisk nerd som Hollywood kan få laget dem. En sånn fyr som blir oppriktig frustrert når noen påstår at DVD og Blu-ray er det samme, eller at man ikke trenger noen av delene når man har strømmetjenester.

Når Mickey ikke kan betale for kaffen på butikken og setter i gang en av sine etter hvert mange raserimonologer, tilbyr Gus – nysingle han også, forresten – å betale. Hun sier ja takk og ber han betale for en pakke sigaretter i samme slengen, og følelsessirkuset rir inn i manesjen.

Slik starter de to på en roadtrip, et vennskap og – som tittelen forteller oss – forelskelse.

Hør ukens beste låter:

Romantisk komedie pluss marihuana

Gus og Mickey graviterer mot hverandre gjennom disse motsetningene. Hun er den tilsynelatende harde og distanserte 32-åringen som fyrer seg opp for hva det måtte være. Han er en overkompenserende fyr som bare vil at alle skal være greie med hverandre, og slik blir de nysgjerrige på hverandre.

Gus ser på Mickey som over sin divisjon, hun skyver ham fra seg når det blir for komfortabelt, og handlingen bygges opp som en klassisk romantisk komedie pepret med referanser til John Candy-filmer, marihuana-varianter og Sister Act 2. En helt vanlig Judd Apatow-film, med andre ord.

Hva skjer på «cult watch»:

Les også

FBI jakter religiøs kult

Selve kjærlighetshistorien mellom Gus og Mickey vinner ikke så mye på å bli strukket ut over 10 episoder. Den kunne vært unnagjort på to timer, men serieformatet åpner for å gi de beste scenene mer tid.

Det beste eksempelet er episoden hvor Gus dukker opp for tidlig på en fest Mickey har invitert ham til, og melder seg frivillig til å spyle hagemøblene, før Mickeys venninne Bertie kommer og holder fokusgruppe for tequilatesting. I stedet for en kjapp festscene, får vi forhistorien, god presentasjon av alle festdeltagerne og grundig dokumentert hvordan Gus og Mickey kræsjer på hver sin front.

Stort komisk talent i biroller

Også den rike beholdningen biroller får svinge seg bredt i lianene. Mickeys sjef Dr. Greg spilles enerverende av Brett Gelman, Claudia O’Doherty er en åpenbaring som Mickeys søte romvenninne Bertie. Chris Rocks lillebror Jordan gir gode sjekkeråd som cateringansvarlig Kevin på filmsettet, og Tracie Thoms er herlig passiv-aggressiv som Gus’ produsentsjef Susan Cheryl.

Hver for seg kjemper de med alt sitt komiske talent om mer skjermplass i sesong 2 av Love , og gjør serien til mer enn bare en Judd Apatow-film i sakte kino.