Kultur

Sjekkeparodi blir julekalender

Tre år etter suksessen med "Nissene på låven" på TVNorge er kanalen klar med en ny realityparodi som julekalender. I "Ungkarsnissen" skal nissefar i desember jakte på sin fremtidige nissemor blant 24 kandidater.

 • Forf>
 • <forf>arve Henriksen<

Realityparodien"Nissene på låven" med Espen Eckbo i rollen som Asbjørn og Atle Antonsen som den evig utstemte Bent, gjorde braksuksess på TVNorge da den ble sendt i 2001. Nå er kanalen kommet med ideen som skal ta parodieringen av reality-genren et steg videre. Denne gangen er det de mange sjekkeprogrammene som Ungkaren, Ungkarskvinnen og Ungkarspappaen som har rullet og gått på all verdens TV-skjermer de siste par årene, som skal parodieres.— Det er vel på høy tid med en sjekke-reality-parodi, så får vi se om vi klarer å ta livet av denne datinggenren en gang for alle, humrer prosjektleder Tom Strømnæss i TVNorge."Ungkarsnissen" er et norsksvensk samarbeid mellom TVNorge og svenske Kanal 5. I disse dager jobbes det med å plukke ut skuespillerne som skal bekle rollene. Strømnæss ønsker derfor ikke å avsløre noen navn, annet enn at ingen av de som deltok på "Nissene på låven" blir med.

Egenutviklet

— Selv om dette er vår egen idé, så ønsket vi å samarbeide med Kanal 5, ettersom de ungkarsseriene vi har sendt, har vært et samarbeid mellom Norge og Sverige. Da er det vel naturlig at ungkarsnissen også får sjansen til å prøve seg på noen svenske damer i tillegg til de norske, sier Strømnæss. Om nissen blir svensk eller norsk, er fortsatt usikkert. - Det blir i alle fall én nisse, og 24 damer, som nissen skal bli kjent med før han legger ut på sitt store årlige ærend, sier prosjektlederen.Det som derimot er sikkert, er at mannen bak "Nissene på låven", Espen Eckbo ikke er med denne gangen. Han har meldt overgang til TV 2.- Espen er dessverre ikke med. Men ettersom vi lyktes så pass bra med en daglig julekalender forrige gang, følte vi det var på tide å se om vi kunne koke sammen en ny historie. Selv om det blir en slags oppfølger, er det altså to helt ulike historier, og med en annen skuespillerstab, sier Strømnæss.Programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, mener de litt uhøytidelige julekalenderne tilhører TVNorges profil.- Dette med julekalendere på TV er jo en norsk tradisjon, men for oss var "Nissene på låven" vår aller første kalender. Det er jo en hyggelig genre, men jeg tror NRK får fortsette med å lage de mer seriøse seriene for barn, så legger vi oss mer på den ironiserende linjen, sier Landsverk.

 1. Les også

  Nå begynner det å bli kjedelig

 2. Les også

  Aldri for sent å bli gammel

 3. Les også

  Døgnet rundt med politiet

 4. Les også

  Frisørgründer blir norsk Donald Trump

&lt;b&gt;Parodieres. &lt;/b&gt;Max Almaas var den første norske ungkaren på TVNorge. Nå kommer parodiversjonen av sjekkegenren.

Les mer om

 1. TV