Kultur

Første norske MTV-pris

"Beste norske artist" blir egen priskategori under årets MTV Europe Music Awards i Lisboa.

 • Forf>
 • <forf>robert Hoftun Gjestad<

Den lokale utgaven av musikkanalen MTV kom på luften for et par uker siden. Nå er det for første gang også etablert en kategori for "beste norske artist", ikke bare en delt nordisk under MTV Europe Music Awards.De fem nominerte der er Röyksopp, Marion Raven, Turboneger, Ane Brun og Thomas Dybdahl.— Wov, er det sant? Det var da gode nyheter, sier Dybdahl.

Tar en øl.

I går jobbet han med å lage seg nytt studio i Stavanger, og visste ikke om nominasjonen før han fikk nyheten fra Aftenposten.- Man skal vel ikke bite hånden av dem som nominerer en, men jeg ser faktisk aldri på MTV. Sneier jeg innom er det jo aldri musikk, men et eller annet program om søsteren til en halvkjent artist. Men det er jo likevel løye å bli nominert i dette selskapet. Jeg tar meg en øl på utestedet Sementen og feirer i kveld, sier Thomas Dybdahl.Årets MTV Europe Music Awards i Lisboa 3. november kan ifølge MTV ses av én milliard mennesker.

Stemmes frem.

Ingen norske eller nordiske artister er nominert til de gjeveste, internasjonale prisene. De hyppigst nominerte der er snart konsertaktuelle Coldplay og Gorillaz, som kan vinne fem priser hver.

  Nominert: Marion Raven

  Mest lest akkurat nå

  1. 1
   NORGE
   Publisert:

   Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5