Kultur

Hør Lars Lillo-Stenberg, Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik synge med Oslo-Filharmonien

  • Kulturredaksjonen

KONSERTEN ER AVSLUTTET. HØR OPPTAKET OVER.

Etter å ha spilt den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus i to måneder, avslutter nå Oslo-Filharmonien sitt 100-årsjubileum. Det kan du se på ap.no.

Det blir kjente og kjære sommerlåter som står på programmet. På søndagens konsert fremfører Lars Lillo-Stenberg, Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik blant annet Lillebjørn Nilsen-sanger sammen med orkesteret. I tillegg blir det musikk av Christian Sinding, Hanna Marie Hansen, Jean Sibelius og Johan Halvorsen.

Frida Ånnevik synger i OFOs sommerkonsert søndag.
  • Gikk du glipp av Oslo-Filharmoniens fremføring av Skjebnesymfonien? Hør den her:

Orkesteret måtte kaste om på jubileumsplanene

Midt i 100-årsjubileet har orkesteret måttet kaste om på alt. De siste månedene har musikere over hele verden søkt nye måter å samarbeide og kommunisere med publikum på. Kjente og ukjente verk er blitt spilt inn på kreative måter.

– Det oppsto jo en slags ny sjanger da hele orkesterverdenen lukket ned, og musikerne begynte å formidle fra sine hjem, sier direktør Ingrid Røynesdal i Oslo-Filharmonien.

– Krisetid er krevende, men åpner også noen muligheter. Mellomspill forteller om veien tilbake til et fullt podium og et fullt konserthus, og konsertene blir gratis. Det er vårt bidrag i en krevende tid for hele samfunnet.

Hun lover et variert program med blant annet verdensstjernen Lise Davidsen.

Les mer om

  1. Klassisk musikk
  2. Oslo-Filharmonien
  3. Mellomspill