Kultur

Kraftig refs til P3-Mina

Vulgarisme satt i system og rølp i første potens. Kringkastingsrådet er ikke nådig i sin kritikk av NRK P3s kontroversielle programleder Mina Hadjian.

 • Forf>
 • <forf>arve Henriksen <

Det er ikke første gang Mina Hadjian har vært "mat" for Kringkastingsrådet, tidligere er det språkbruken hennes som har vakt harme både hos rådet og lytterne. I går var det Minas intervju med pastor Jan-Aage Torp 25. oktober i år som ble behandlet, et intervju som ifølge klagerne skal ha vært både uforskammet og kvalmende. Et solid flertall i Kringkastingsrådet var enig i at hun hadde gått langt over streken.

— Vulgarisme.

— Jeg må si at jeg aldri har hørt maken til flåsete programleder, som øser ut av seg skrekkelige påstander. Torp fikk høre at han var både menneskehater med all verdens fobier, at han var en stjernepsykopat, at han fikk tilfredsstilt sine maktlyster som utøver i en menighet med hjernedøde lemen, og at han burde få et "spett opp i ræven". Programlederen hadde en stil og en form som var helt skrekkelig, dette var vulgarisme satt i system, nærmest tordnet Hallgrim Berg. Finn Egil Holm mente innslaget var så til de grader hårreisende, at han nesten fikk sympati for Torp.- Dette var rølp i første potens, og absolutt ikke NRK verdig, sa han.

Dårlig forbilde.

Leder av kringkastingsrådet, Kjellaug Nakkim, var usikker på hvem som har de største fobiene, pastor Torp eller programlederen Hadjian.- Jeg har hørt på andre av hennes sendinger, og det er en generell holdning at hun driver med en gjennomgående mobbing av folk. Jeg oppfatter det vel slik at hun selv mener å være morsom på andres bekostning, men dette er et program for ungdom mellom 15 og 30 år. Og er det slik vi ønsker at ungdom skal behandle folk, spurte hun.Kanalsjef Marius Lillelien i NRK P3 beklager innslaget. - Jeg skulle ønske jeg kunne unnskylde dette med at det er satire, men her mistet både Mina og produsenten hodet. De gikk langt over streken. Derfor har vi også kommet med en uforbeholden beklagelse, og dette er også redaksjonen enig i. Her ble det ikke gjort god nok kvalitetssjekking på forhånd, sier Lillelien.

Ikke til stede.

Mina Hadjian var selv ikke til stede under rådsforhandlingene i går.- Det er ikke uvanlig at det er redaksjonelle ledere som besvarer slike ting, samtidig er Mina selv veldig enig at dette gikk langt over streken, sier han. Det aktuelle intervjuet er allerede fjernet fra NRKs nettsider.- Dette er andre gang Mina Hadjian blir innklaget, samtidig som hun ofte henviser til at innslagene hennes sikkert blir mat for K-rådet. Er hun i ferd med å bli en belastning for P3? - Det vil jeg ikke si. Det er riktig at hun ofte hinter mot rådet i sine sendinger, men jeg kan love deg at hun definitivt ikke spekulerer i å havne der. Folk kommer og går i P3, men denne turen til rådet vil ikke bli avgjørende for hennes videre skjebne, sier Lillelien.

NRK P3s Mina Hadjian - her avbildet i Trondheim i sommer - gikk langt over streken i sitt intervju med Jan-Aage Torp, mener Kringkastingsrådet. ØYVIND NORDAHL NÆSS

Relevante artikler

 1. KULTUR

  NRK har fått over 1000 klager på ett døgn: – Latterlig at kristne kors blir nektet, men at hijab skal tillates

 2. FOTBALL

  Her roter NFF til cuptrekningen: - Amatørmessig!

 3. KULTUR

  Hijab-klagestorm mot NRK får kringkastingssjefen til å reagere kraftig: – Jeg blir opprørt og lei meg.

 4. KULTUR

  Derfor tok det NRK ti dager å beklage «Scrabble-sketsj»

 5. KULTUR

  Nettavisen-journalistene sier unnskyld til Noman Mubashir

 6. FOTBALL

  Slakter NRKs dekning