Kultur

Dette er den nye musikken alle snakker om akkurat nå

Aftenpostens musikkekspert Malin Kulseth har plukket ut de 15 beste låtene du bør høre denne uken.

Ariana Grandes nye låt «Focus» kan tolkes som at hun etterlyser det «alle jenter» ønsker seg på soverommet: litt mer fokus på seg selv, skriver vår musikkekspert.
  • Malin Kulseth
    Malin Kulseth

Abra: Rose

Awful Records-signerte Abra slapp albumet Rose i sommer. Hun lager sin egne beats, rapper og synger. Det handler om at ingenting i livet varer evig, alt har sin sesong og dør ut, før det kommer tilbake.

Her er flere rykende ferske plateanmeldelser:

Les også

Han vil lage et mesterverk og er nær ved å lykkes

Pia Mia: «Touch»

Man kan ikke påstå at Kylie Jenner-venninnen Pia Mia tilføyer noen ny dimensjon til popen, og det skjer ikke så veldig mye i «Touch», men jeg respekterer hennes behov for berøring. Det er cheesy og enkelt, men ærlig.

Interessert i popmusikk? Da bør du lese denne anmeldelsen:

Les også

Norsk pop har fått en ny trendsetter

Ariana Grande s: «Focus»

Ariana Grandes nye låt «Focus» kan tolkes som at hun etterlyser det «alle jenter» ønsker seg på soverommet: litt mer fokus på seg selv. Hun er inspirert av bestemoren sitt hvite hår i musikkvideoen, men hvem som har inspirert selve låten vites ikke.

Sval: «Mellom Oss»

Når man hører tekster som de 17 år gamle Sval skriver tenker man nesten umiddelbart at det må handle om gutter eller kjærester, men hvis man konsentrerer seg litt til når man hører «Mellom Oss» kan man høre en dimensjon som kanskje er enda viktigere og mer universell: vennskap. Vel og bra det, men det hadde vært rått om Sval snart tar tematikken ett steg videre fra MGP Juniornivå.

Her er ukas TV-anmeldelse:

Les også

I denne serien er alle følelsene dynket i bensin

Miss Tati: «Don’t Let Go»

Alle som har vært på Fagernes Yacht Klubb-kvelder i Oslo og Bergen vet hvem som er den egentlige stjernen når det kommer til stykket. Mer Miss Tati i monitor, og mindre «yacht rock», plis. Ryktene om hennes energiske liveopptredener sprer seg, og med singelen «Don’t Let Go» lover det veldig godt for fremtidige utgivelser.

Karpe Diem er ute med ny plate, her er vår anmeldelse:

Les også

Karpe Diem utfordrer suksessoppskriften

Freddie Gibbs: «Fuckin’ up the count»

Freddie Gibbs er ikke bare en av instagrams morsomste rappere, han er også en av dem som gir ut låter og lager musikkvideoer som alltid gir deg en følelse av at det meste kan være helt ekte. «Fuckin’ up the count» fra det kommende albumet Shadow of A Doubt , handler om å selge dop og, vel, resten er vel ganske åpenbart.

Les også anmeldelsen av d

Les også

en nye EP-en til Nico & Vinz. Den er skuffende, mener vår anmelder.

Madi Banja : Det Var Inte Meningen

Denne uken kommer Madi Banjasdebut-EP Det Var Inte Meningen . Madi Banja solgte platina før han hadde fått sin egen artistside på Spotify, og er blitt kalt Sveriges Futures. Man kan si at det er noen åpenbare likheter i vokalen og den skamløse autotune-bruken, men historiene Madi Banja forteller om sin reise fra Gambia til Sverige, gir ham en helt annen egenart.

Sabina Ddumba: «Not Too Young»

Sabina Ddumba protesterer mot dem som sier at den enogtyve år gamle sangeren er for ung med låten «Not Too Young», hun er i hvert fall ikke for ung til å vite hva kjærlighet her. Mon det. Hun er i hvert fall ikke for ung til å være en av Sveriges mest omtalte artister, og visstnok den første med ugandisk opphav som er blitt signert til Warner Music.

Hør resten av låtene HER, eller hør forrige ukes beste låter her.

Se Aftenposten Kultur med Malin Kulseth i spissen baksnakke kulturlivet i nytt program:

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst:

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk
  2. Spotify
  3. Musikkanmeldelse
  4. Malin Kulseth