Kultur

Sendte brev til Barbra Streisand da han var 14 år. Oscar-kandidaten gråt da han denne uken fikk svar.

– Følelsene tok helt overhånd, uttaler skuespiller Richard E. Grant om da han fikk høre hva Barbra Streisand hadde skrevet om ham på Twitter.

Skuespiller Richard E. Grant kjempet med tårene da han hørte om Barbra Streisands kommentar til brevet hans. Foto: Twitter @RichardEGrant

 • Kjetil Hanssen
  Kjetil Hanssen
  Journalist

Grant er en av årets mulige Oscar-vinnere i kategorien beste birolle. Han er nominert for sin innsats i filmen Can You Ever Forgive Me?

For 47 år siden var han derimot en vanlig 14 år gammel gutt som bodde i Swaziland - et kongedømme i Sør-Afrika. Han var en stor tilhenger av skuespiller og sanger Barbra Streisand. Hun var den gang var 29 år gammel og verdensstjerne.

Han hadde lest i avisene om hennes brudd med Ryan O’Neal. Dermed satte 14-åringen seg ned og skrev brev til kjendisen.

Fristet med basseng

– Jeg vil gjerne tilby deg en to ukers ferie, eller lengre, i vårt vakre hus med svømmebasseng og en storslått utsikt over Ezulwini-dalen. Swazi-folket kaller den Himmelens dal, og jeg tror du vil være enig når du ser den. Her kan du hvile, skrev han.

Brevet ble avsluttet med et par Shakespeare-sitater.

Denne uken var London-bosatte Grant i Los Angeles. På Twitter postet han bilde av seg selv utenfor Streisands hus sammen med brevet han hadde skrevet som 14-åring og en kommentar om hvor stort dette var for ham.

– Min kone er forståelsesfull, fleipet han.

Fikk svar

Streisand, som nå er 76 år gammel, så twittermeldingen og svarte:

– Kjære Richard, for et fantastisk brev du skrev til meg da du var 14. Og se hvor langt du er kommet nå, skrev Streisand og sa at han var fabelaktig i den siste filmen.

Grant la deretter ut bilder av seg selv i telefonen der han kjempet med gråten mens datteren hans leste høyt hva Streisand hadde skrevet til ham.

Grant har bak seg en lang karriere i TV og film, og har de senere årene blant annet hatt biroller i serier som Game of Thrones og Downton Abbey.

Streisand har i sin mange tiår lange karriere blant annet vunnet to Oscar og ti Grammy-priser.

 • Her kan du lese det 47 år gamle brevet:

Les også

 1. Disse filmene er nominert til Oscar

 2. «Green Book» er feelgood av beste merke

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

 1. Oscar
 2. Film
 3. Hollywood
 4. Swaziland