Kultur

Elton John-film forbudt på Samoa

Musikeren Elton John (t.v.) og produsent David Furnish (t.h). Filmen «Rocketman» forbys på Samosa fordi den skildrer homoseksualitet. Foto: AP Photo /Frank Augstein / NTB scanpix

Den biografiske musikalfilmen «Rocketman» om Elton John forbys i stillehavsnasjonen Samoa fordi den skildrer homoseksualitet.

  • NTB-AP

Samoas sjef for sensur Leiataua Niuapu Faaui sier tirsdag til avisen Samoa Observer at den homoseksuelle aktiviteten som er framstilt i Elton John-filmen, bryter med lover og ikke harmonerer med landets kultur og kristne trosretning.

Omtrent 97 prosent av befolkningen på Samoa er kristne. Samfunnet er ansett som konservativt og tradisjonelt.

Apollo kino på Samoa skriver på Facebook at de har tatt «Rocketman» av programmet grunnet sensurproblemer.

Filmen skildrer Elton Johns seksualitet og forhold til daværende manager John Reid. Taron Egerton spiller rollen som Elton John og gjør også sin egen vokal i filmen som tar sikte på å fange essensen i musikerens liv.

En russisk distributør har også sensurert scener fra «Rocketman».

I en felles uttalelse beklager Elton John og filmskaperne sensuren og den mangel på aksept som kjærlighet mellom to personer møtes med.

Les også

  1. «Rocketman»: Gnistrende feiring av fenomenet Elton John

  2. Elton John raser mot russisk filmsensur

  3. Elton John i Bergen: Musikalsk parademarsj

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Film
  2. Kino
  3. Elton John
  4. Samoa