Kultur

- Dette hadde jeg ikke turt å drømme om

Mari Eriksmoen debuterer på La Scala-operaen i Milano torsdag. Bak scenen venter én måned gamle Alma Otilie.

Mari Eriksmoen har hatt rett oppadstigende karriére siden debuten i 2010. Nå synger hun på La Scala.
  • Kaja Korsvold
    Journalist

Bak scenen i det berømte operahuset i Milano venter mamma og den én måned gamle datteren, når Mari Eriksmoen (30) fra Ski i Akershus torsdag debuterer på La Scala-operaen i Wagners Siegfried, en av de fire forestillingene i Nibelungens ring som dirigeres av den legendariske Daniel Barenboim.

— Mange tenker kanskje at dette er helt galt. Men jeg kunne ikke si fra meg denne rollen, sier Eriksmoen.

Blir lagt merke til

Det er ikke hvilken som helst rolle koleratursopranen har fått. Tredveåringen som virkelig er i stand til å nå de store høyder med stemmen sin, spiller "Waldvogel" eller "Skogsfugl" på norsk.

— Det er en rolle som blir lagt merke til. De lyse tonene står i veldig kontrast til resten av musikken. Denne rollen blir ofte besatt av en ung og lovende operasanger, forteller Eriksmoen på telefon fra Zûrich der hun er på et kort besøk hos faren til nyfødte Alma Otilie, dirigenten Eivind Gullberg Jensen, før hun skal tilbake til premièren på La Scala torsdag 20. juni med mamma og baby i kulissene.

Elsker opera allerede

— Generalprøven er vel overstått, jeg har hatt godt med prøvetid med orkestret. Italienerne er et strengt publikum, men jeg gleder meg skikkelig, sier den nybakte mammaen, som ammer mellom slagene. Datteren elsker allerede opera, mener mammaen.

— Hun sovner momentant når jeg synger, en veldig snill baby, sier Eriksmoen.

Med på scenen i Siegfrid er også norske Terje Stensvold (69). Den tidligere solisten på Den Norske Opera & Ballett, har siden han gikk av med pensjon hatt en stor internasjonal karrière. På La Scala synger han denne gangen der Wanderer i Siegfried.

Norske dansere i Milano

La Scala spiller denne måneden alle de fire forestillingene i Wagners "Ringen". I Das Rheingold danser norske Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. Syv dansere medvirker i forestillingen, forteller Schia.

- Dette ble gjort første gang for tre år siden og det vakte en del reaksjoner. Men jeg tror vi har klart å overbevise om at dette har noe med Wagner å gjøre.

Både Schia, som sist var å se i storfilmen Anna Karenina, og samboeren Vebjørn Sundby sluttet i Carte Blanche for tre år siden nettopp for å være med i oppsetningen av Das Rheingold på La Scala.

— Det er klart det er fantastisk å komme inn i dette operahuset, sier Schia til Aftenposten.

De norske danserne Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby (begge til høyre i bildet) er også på scenen på La Scala-operaen i Milano for tiden. De danser i Wagner-operaen Das Rheingold. Midt i bildet Stephan Rughamer som spiller Loge.