Sørvaag tok danseseieren

Hanne Sørvaag er den tredje kvinnen som vinner «Skal vi Danse». Selv håper hun seieren vil gi henne nye fans som artist.

Hanne Sørvaag og hennes makker Egor Filipenko vant kveldens finale på TV 2.

I ti uker har kjendiser og deres dansepartnere kjempet en innbitt kamp på parketten om TV-seernes gunst og gode skussmål fra dommerne.

I kveld var det så duket for en ren musikalsk danseduell mellom Ben Adams fra A1 og Hanne Sørvaag. Den kampen gikk sistnevnte seirende ut av.

– Dette har vært helt eventyrlig, i kveld bare toppet det seg. Det var helt strålende. Etter pause tenkte jeg bare at, ja nå hadde jeg gjort mitt. Så jaggu gir folket meg gullet i tillegg. Det er helt rått, jublet Sørvaag.

Ny verden

Hun er kanskje aller mest kjent som låtskriver og har skrevet låter til noen av de største artistene i verden. Sørvaag har også servert låter på løpende bånd til både Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Men Skal vi danse var likevel en helt ny verden.

– Jeg har gjort noe jeg overhodet ikke kan. Jeg har opptrådt med sang siden jeg var liten, men dans var noe helt nytt. Direktesendt TV er nervøst nok, i tillegg har disse tøffe tilbakemeldingene gjort det hele enda mer nervøst. Det har derfor vært så mye større sjanse for å gå ordentlig på tryne enn med ting jeg har gjort mye, sier hun.

I høst slapp hun sin nye plate, «All is forgiven». Hun håper seieren vil gi henne enda flere fans.

– Jeg er jo en entertainer, og det har jeg forsøkt å være i programmet også. Jeg har tenkt på at jeg skal underholde og komme gjennom til seere som kanskje ikke visste hvem jeg var. Hvis enda flere dermed har lyst til å sjekke ut musikken min, så hadde jo det vært veldig kjekt, sier Sørvaag.

Ben Adams og Tone Jacobsen nådde ikke helt opp i finalen.

Lå under

I finalen måtte hvert av parene igjennom tre danser, hvorav en egenkomponert showdans. Etter at alle dansene var unnagjort ledet imidlertid Ben Adams 116–113 i dommerpoeng. Men da seerstemmene også ble telt opp, ble Sørvaag og hennes dansepartner Egor Filipenko utropt som vinnere.

For første gang på mange år har hun i år ikke levert en eneste låt til hverken MGP eller Eurovision. Men musikken har hun likevel ikke tatt en pause fra.

– Jeg har mange spillerjobber i tiden fremover, og på nyåret blir det turné, sier Sørvaag.

Syvende

Hun og Egor Filipenko ble dermed det syvende paret siden starten som har gått til topps i denne populære konkurransen. Kveldens programleder Katrine Moholt var den første som gikk til topps, i 2006. Året etter var det Kristian Ødegård som vant. Deretter har Tshawe Baqwa, Lene Alexandra Øien, Carsten Skjelbreid, Åsleik Engmark og Atle Pettersen alle gått til topps.

Seermessig har ikke årets konkurranse vært av de beste.

Før kveldens finale har sendingene i snitt hatt 671 000 seere. Fjorårets runde hadde et snitt på 693 000, da ble finalen sett av én million seere.

Fortsetter

TV 2 sjef Alf Hildrum kunne allerede i kveld garantere at programmet fortsetter også neste år.

— Dette er et signalprogram som setter stempel på TV 2. Så lenge publikum er med, så er vi med. Dett er et godt TV-program, som er godt laget, sier han.

Hildrum lar seg imponere over de mange kjendisene som blir med og som utvikler seg som gode dansere.

— De kommer hit med ganske ulike forutsetninger, men det viser seg at så lenge du har et talent i bunn, og får nok trening, så får du det til. I år er det veldig mange som i alle fall har hatt et lite talent i bunn, sier Hildrum.

Jevnt

Dansedommer Trine Dehli Cleve berømmer vinneren, tross alt de lå under før seerne skulle stemme.

— Slik er det, det var folkets favoritt som vant. Dette var en super finale fra begge parene og det var jevnt blant oss dommerne også, sier hun.

Dehli Cleve gleder seg også over at programmet har ført til at danseinteressen i Norge har økt.

— Det har det absolutt hatt, ikke minst blant gutter. Nå er det greit å danse, før var det noe som ikke var tøft. Så vet jo den vanlige mannen i gaten hva en samba er, vi har fått mer fokus rundt vår idrett, sier hun.