Rehman har klaget inn Vårt Land for PFU

Født Fri-leder Shabana Rehman mener Vårt Land har brutt en rekke punkter på Vær Varsom-plakaten og klager avisa inn for PFU. Avisa avviser presseetiske brudd.

Daglig leder i stiftelsen Født Fri, Shabana Rehman, har klaget inn Vårt Land for Pressens Faglige Utvalg etter flere kritiske artikler om stiftelsen i august.
  • NTB

Overfor fagbladet Journalisten kritiserer Rehman måten Vårt Lands journalistikk har blitt utført på, at anklager kommer fra anonyme kilder, og hun mener at mange anklager ikke har blitt dokumentert.

Hun har klaget avisa inn for brudd på Pressens Faglige Utvalg for brudd på Vær Varsom-plakatens punkter 3.1, 3.2, 4.1, 4.4 og 4.14.

Rehmans klage ble levert inn allerede 14. september i kjølvannet av flere undersøkende artikler i Vårt Land i august om flere varsler i stiftelsen. Dette var før Født Fri ble fratatt støtten etter en rapport fra Ernst and Young, som konkluderte med at økonomistyringen i stiftelsen har vært dårlig. Stiftelsen har tilbakevist dette.

Sjefredaktør Bjørn K. Bore i Vårt Land avviser overfor Journalisten at avisa har begått presseetiske overtramp i arbeidet med saken, og at dette vil fremgå av tilsvaret til PFU.