Kultur

Aurora siste artist ut på Øya – lover stemningsfull konsert

Neste års Øyafestival skal avrundes av Aurora på den store scenen.

Aurora er klar for Øya i varmere tider neste år. Samtidig fremkommer det mer om hennes deltagelse i «Frost 2»-sangen «Into the Unknown». Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

– Vi gleder oss til en fantastisk stemningsfull konsert med en unik artist, sier pressesjef Jonas Prangerød.

Sist Aurora opptrådte på Øya var i 2016. Siden den tid har svært mye skjedd for Aurora, som Øya kaller for «en av de siste årenes største norske popsuksesser». Hun har opptrådt på de største festivalene, vært å se på populære TV-show, og fyller langt større konsertsteder utenlands enn i Norge, konstaterer Prangerød.

– Det blir veldig deilig. Alt jeg har gjort av liveshow nå har vært laget veldig fort fordi vi aldri har tid. Nå får jeg tid til å tenke meg om, og jeg har mange planer og ambisjoner. Det blir en ganske annerledes opptreden, sier Aurora til NRK.

Aurora har bidratt på tre låter på det nye albumet til Chemical Brothers, Samtidig er hun å høre på «Into the Unknown» med Idina Menzel», en sang fra «Frost 2» – der den norske popstjernen står for den overjordiske sirenesangen som Elsa stadig hører.

«Fjellenes stemme» er rollen kalt av Disney. Aurora fortalte nylig til Billboard at hennes vokal ble innspilt i en gammel kirke i England. Den «vakre opplevelsen» inspirerte henne.

– Rommet var vakkert, rundt, og løftet stemmen min til evigheten og enda lenger, uten noe ekstra reverb.

Låtskriverne Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez røper at Auroras del av «Into the Unknown» skriver seg fra et sangmotiv fra en gammel gregoriansk sang kalt « Dies Irae » – vredens dag. En rekke filmmusikkskapere, fra «Løvenes konge» til «The Shining», har tatt tak i de fire tonene i dorisk skala som går igjen, ifølge Vox.

Om hvorfor valget falt på norske Aurora, sier de til Vanity Fair var fordi de ønsket å ta tak i en annen, gammel musikalsk tradisjon: Laling og lokk.

– Det er en måte kvinnelige gjetere kalte på kuene. Hver flokk hadde sin sang som den fulgte. Så den kaller på Elsa som en ku, forklarte Kristen Anderson-Lopez.

 1. Les også

  Er det mulig for Coldplay å dra på klimavennlig turné? Det skal forskere finne ut av.

 2. Les også

  De ekte riot grrrls kommer til Norge

Les mer om

 1. Musikk
 2. Konsert

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Aurora skal opptre på Oscar-utdelingen

 2. KULTUR

  En liten løgn bidro til at Aurora fikk rollen som «stemmen» i «Frost 2»

 3. KULTUR

  CNN om Auroras Oscar-opptreden: – Overjordisk stemme

 4. KULTUR

  Han kan ta Oscar-storeslem

 5. KULTUR

  Filmkritiker om Oscar-utdelingen: – Det er fremdeles latterlig dårlig mangfold i nominasjonene

 6. KULTUR

  Historisk Oscar-natt for sørkoreansk film, tok de gjeveste prisene