Kultur

Hvem vinner Duellen neste år?

I Duellen løfter vi frem nye talenter. Du bestemmer hvem som går videre.

Niklas Eriksson tegnet av Niklas Eriksson. Kan Niklas Eriksson vippe «seriemester» Arne Bye av tronen?
  • Sveinung Berg Bentzrød
    Journalist
  • Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Lørdag og søndag åtte uker fremover skal to tegneserier knive om din stemme – om plass videre i Aftenposten.

Desibelles vant avstemningen foran ACE, og går dermed videre. Duellant de neste ukene blir Carpe Diem av Niklas Eriksson.

De neste lørdagene og søndagene kan du lese seriene og stemme på ett av alternativene. Når åtte uker er gått, blir serien med flest stemmer med videre, og en ny utfordrer kommer inn.

Hovedkriteriet for å få delta i Duellen er at serien er relativt ny og kommer fra Norden.

Les mer om duellantene:

Niklas Eriksson er vår nye utfordrer.

Dette er Carpe Diem

Carpe Diem er en serie i samme ånd som Larsons gale verden, men sett fra et svensk perspektiv. I Carpe Diem spøker Niklas Eriksson om alt fra 3D-printere, tweetende sebraer til Googles forsøk på å dokumentere hele planeten.

Niklas Eriksson sin serieskaperkarrière begynte da han gikk på lærerstudiet i Umeå universitet og laget en serie – som ikke var helt ulik Carpe Diem – i studentavisen. Eriksson henter inspirasjon fra ulike kilder, fra Sergio Aragones (Mad Magazine) til Bizarro – og altså Gary Larson.

Arne Bye står bak Desibelles, som allerede har vunnet to avstemninger.

Dette er Desibelles

Om serien: Rosablogger Mokki har flyttet inn i samme kollektiv som punkerne Gina og Elise Sophie, som snart ser at Mokki kan være den de trenger for å ta bandet deres til neste nivå. Dog ikke uten å utfordre punkens prinsipper ...

Arne Bye er født, oppvokst og bor i Trondheim, og jobber til daglig med grafisk utforming av bildekor. Debuterte med Holger og Hagbart i Smult som 19-åring i 2002, og har siden fått både den og stripeserien Mira publisert i Pondus og en rekke aviser. Nominert til Sproingprisen i 2012 for heftet Mira Atten (2011).

Les mer om

  1. Stress
  2. Humor
  3. Tegneserie