TV-komikere til filmen

Håvard Lilleheie og Harald Eia møter Henrik Mestad og regissøren Magnus Martens til norsk filmfest på Old River Saloon, midt i Etne. Ingen western fra Vestlandet, men en komedie rundt fotball.

Fotballfilm. På Etnes westernsaloon, et lokalt trekkplaster med milevid rekkevidde, skal skjebner forenes. I alle fall når det ikke spilles fotball på liv og død og kjærlighet. Vi er på innspillingen av filmen "United".-Nå har jeg trent Etne oldboys og spilt mot Haugesund, sier Håvard Lilleheie som har fått hovedrolle på nye arenaer. -Når Haugesund møter Tromsø i siste serierunde skal jeg spille igjen, bare for filmopptakenes skyld.

-Jeg hadde bare lyst til å lage en fotballfilm, det har vi aldri laget i Norge, sier Magnus Martens, som debuterer som spillefilmmaker etter flere novellefilmer og en av episodene i "Folk flest bor i Kina".På Etne stadion instruerer han scene 168 i "United". I Manchester United-drakt trener Håvard Lilleheie Etnes guttelag. Med fotballen skal Lilleheie vinne tilbake kjæresten og lykken.-Men en ren fotballfilm er det ikke, mest kaller jeg den en "feel good"-film, en romantisk komedie. Her er mange rare, syke karakterer, nesten ingen er normale, sier Martens.

TV-helter på film

Det er klart man kan vente seg "rare, syke karakterer" med Håvard Lilleheie (NRK U og Metropol TV) i hovedrollen og ustoppelige Harald Eia i en birolle. "United" er den andre norske filmen som lages i høst som har TV-komikere på rollelisten. Bård Tufte Johansen og Marit Åslein spiller sentrale roller i Hilde Heiers "Lille Frøken Norge", som nå spilles inn i Oslo.-Er satsing på TV-komikere den nye trenden i norsk film?Martens vil ikke være med på den tankegangen. Så enkelt synes han ikke det er. Dessuten har han selv jobbet med "Åpen post".-Håvard har jeg hatt i tankene hele tiden mens jeg skrev manuset. Han er litt sånn typen som hovedpersonen. Vi har prøvd å få til en fin blanding av amatører og erfarne skuespillere, sier Martens og mener at Lilleheie og Eia står på rollelisten fordi de passer til typene.-Men når det gjelder den andre filmen, så er nok Bård og Marit med fordi de er kjendiser, sier Eia og fnyser lett foraktelig.En profesjonell skuespiller som Henrik Mestad har ingen problemer med å bryne seg på unge TV-komikere.-Håvard er vanvittig godt castet (plukket ut) til rollen, den ligger så nær ham selv. Når det gjelder Harald blir det bare for meg å forsøke å være morsommere enn han.-Vi har småroller begge to og konkurrerer om hvem som er mest morsom, sier Eia. -Henrik leder, men så er han jo skuespiller. Jeg kan ikke bruke triksene fra TV.