Kultur

Flunkende nytt

Tre måneder på Bjølsen var nok. Ulf "Ulph" Nygaard er tilbake på "løkka". Med seg tok han det nye bandet Flunk. Og sin versjon av New Orders "Blue Monday". Vår anmelder ga Flunk en 6'er.

  • >signe Dons (foto)
  • Robert Hoftun Gjestad<br

— Flunk dukket opp da jeg flyttet til Bjølsen i fire måneder forrige vinter. Det var rett og slett et veldig kjipt sted. Hadde ikke annet å gjøre enn å begynne å jobbe med nye låter, sier Ulf "Ulph" Nygaard (35).Tidligere mest kjent fra folk & røvere og som den evige forkjemper for livet på Grünerløkka, der han nå er bosatt igjen. 29. april kommer hans nye plate med prosjektet Flunk - "For Sleepyheads Only" - sammen med gitarist Jo Bakke (31) og vokalist Anja "Anji" Øyen Vister (23).-Jeg hadde for lite å gjøre, og ble lokket opp til Bjølsen mot at det var øl i kjøleskapet, sier Jo Bakke.-Og Anja kom med for ett år siden, gjennom stemme-kidnapping slik jeg bruker å gjøre, sier Ulf Nygaard. For et par somre siden hadde Ulph som folk&røvere en hit i Norge med låten "Yess", som solgte til gull og figurerte på en "Absolute Music"-CD. Forrige mandag ble Flunks første single sluppet: En chilly, kassegitardrevet versjon av New Orders legendariske "Blue Monday" fra 1983, som allerede er snappet opp av den engelske radio-DJ'en John Peel.-Jeg husker ennå da jeg dro inn fra landet til Oslo for å kjøpe den. Det er en veldig viktig låt som forandret mye. Folk blir fortsatt like gale når den spilles ute. De knekket en eller annen kode med den låten, sier Ulf Nygaard.Den første virkelige klassiker og storselger innen elektronisk klubbmusikk, tenker jeg vi sier.-Har alltid hatt lyst til å gjøre den på min måte. Det ligger egentlig en veldig god melodi i bunn, og ved å gjøre den akustisk synes jeg at det fine kommer frem, ikke bare energien fra originalen, sier Nygaard.

Utlandet

Teksten fra en Waterboys-låt stikker også innom hos Flunk, som ellers er langt mer instrumental enn normalt fra Nygaard.-Jeg ville ikke si så mye om kongeriket Norge denne gangen, men konsentrere meg om musikken. I folk&røvere var teksten nesten alt, nå er det en helt annen idé bak. Målet var å lage noe varmt og behagelig. Jeg liker musikk som nesten bare sklir forbi, men som likevel har mat i seg, sier Ulf Nygaard.For første gang i karrièren skal han nå også distribueres til det store utlandet.-Klart det er litt pirrende at platen også skal ut i Tyskland og Storbritannia i mai. For en som stort sett har solgt sine ting på Platekompaniet i Oslo er det unektelig litt spesielt å endelig kunne selge noen hundre eksemplarer i London også.-Ambisjonene er ikke voldsomme, med andre ord?-Nei. Jeg ser ikke helt forskjellen på å gi ut plate og spille lotto. Sjansen for å vinne er cirka like stor.Konsert på Blå lørdag 27. april

Les også

  1. Satser på solokarrière

  2. Blink

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk